GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eπίθεση Μπουραντά σε Περγαντά - Τον απειλεί ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια

Μετά την ίδρυση και λειτουργία του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας Α.Ε., διαπιστώθηκε ότι είναι αναγκαία η συνεννόηση των Τεχνικών Υπηρεσ...


Μετά την ίδρυση και λειτουργία του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας Α.Ε., διαπιστώθηκε ότι είναι αναγκαία η συνεννόηση των Τεχνικών Υπηρεσιών και ο συντονισμός τους με τον...
Οργανισμό, σχετικά με θέματα μελετών και Λιμενικών Έργων στην Εύβοια.

Είχαμε προγραμματίσει συνάντηση την Πέμπτη, κάτι που πληροφορηθήκατε από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση και δώσατε εντολή στην υπηρεσία, να μην πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση.

Τους τελευταίους μήνες (και σε ορισμένα θέματα από την αρχή της θητείας) λειτουργείτε πέρα από τον νόμο.Από τις 30 Σεπτεμβρίου και μετά, συγκαλείτε την Εκτελεστική Επιτροπή χωρίς την δική μου παρουσία, αφού δεν προσκαλούμαι παρά τα προβλεπόμενα στον Νόμο 3852/2010, άρθρο 173 παρ. 1 που αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή αποτελείται από τον Περιφερειάρχη, ως Πρόεδρο και τους Αντιπεριφερειάρχες».

Επίσης από την αρχή της θητείας, αναθέτετε την ευθύνη διαφόρων υπηρεσιών, σε άλλα στελέχη, ενώ αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στου αιρετούς Αντιπεριφερειάρχες όπως σαφέστατα αναφέρεται στο άρθρο 160 παρ. 3α του ίδιου νόμου 3852/2010, που αναφέρει: «α) «Συντονίζουν και εποπτεύουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που λειτουργούν στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας».

Το θέμα είχε τεθεί από εμένα, πολλές φορές, εκτός των προβλέψεων του Νόμου είναι και παράλογο να διοικούνται από 2 ή και 3 στελέχη οι υπηρεσίες κάθε Περιφερειακής Ενότητας, αλλά έχετε αποφύγει να το διορθώσετε.

Μάλιστα, με νεώτερες αποφάσεις που εκδώσατε τους προηγούμενους μήνες, έχετε αφαιρέσει από εμένα την εποπτεία και τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ενώ δεν έχετε τέτοιο δικαίωμα, από τον νόμο.

Επειδή δεν έχω καμία πρόθεση να μην εκτελώ τα καθήκοντά μου, τα οποία προβλέπονται από τον νόμο και μου ανατέθηκαν με την ψήφο των Ευβοέων πολιτών, σας ενημερώνω, ότι αν δεν προσκληθώ στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και αν επιχειρήσετε να παρέμβετε και πάλι στην εκτέλεση των καθηκόντων μου, όπως έγινε τις προηγούμενες ημέρες, τότε είμαι υποχρεωμένος να προσφύγω, άμεσα στη δικαιοσύνη, παρά την πάγια θέση μου ότι αυτά τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται στα πλαίσια της αυτοδιοίκησης, αφού όπως προκύπτει, τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Αθανάσιος Μπουραντάς

Eviatop.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση