GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιχειρεί να ξαναμπεί στο ΟΣΔΕ 2014 η ΠΑΣΕΓΕΣ;

Εν αναμονή της προκήρυξης του διαγωνισμού για το ΟΣΔΕ 2014 βρίσκονται οι ενδιαφερόμενοι μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Αγροτικής Α...


Εν αναμονή της προκήρυξης του διαγωνισμού για το ΟΣΔΕ 2014 βρίσκονται οι ενδιαφερόμενοι μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης (στις 19 Δεκεμβρίου) ότι στη διαδικασία φέτος θα μπορεί να συμμετέχει...

όποιος φορέας επιθυμεί είτε από τον συνεταιριστικό είτε από τον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου στο παιχνίδι ετοιμάζεται να ξαναμπεί και η ΠΑΣΕΓΕΣ και αυτή την φορά με την συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς, της εταιρείας Eurobublic και τις μέχρι πρότινος ΕΑΣ οι οποίες έχουν μετατραπεί σε Α.Σ. και έχουν φορολογική ενημερότητα. Φήμες αναφέρουν ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ σχεδιάζει ακόμα και την δημιουργία νέας εταιρείας με την συμμετοχή Europublic (50%), της Πειραιώς (25%) και των Συνεταιρισμών (25%) για την συμμετοχή της στον διαγωνισμό. Σε επικοινωνία που είχε ο ΑγροΤύπος με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτο Καραμίχα, για το θέμα μας ανέφερε:

«Δεν υπάρχει ακόμα καμία εταιρεία. Υπάρχει μόνο προετοιμασία της ΠΑΣΕΓΕΣ με τις Ενώσεις που έχουν φορολογική ενημερότητα και έχουν προχωρήσει στην μετατροπή τους σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς ώστε να συμμετέχουν. Επίσης, θα έχουμε την τεχνική υποστήριξη της Europublic όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Σε ερώτησή μας για ενδεχόμενη συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς ο κ. Καραμίχας μας επεσήμανε: «Όλα θα εξαρτηθούν από τους όρους της προκήρυξης. Βολιδοσκοπούμε την κατάσταση. Αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα».

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ ανέφερε ότι θα έπρεπε ήδη να είχε δημοσιευθεί η προκήρυξη και ότι για ακόμα μια φορά σημειώνεται καθυστέρηση.


Το ΟΣΔΕ 2014

Το 2013 ήταν η τελευταία χρονιά που λειτουργούσε το σύστημα του ΟΣΔΕ με την σύμβαση της πολιτείας με την ΠΑΣΕΓΕΣ, τις Ενώσεις δηλαδή των Συνεταιρισμών που έκαναν τις σχετικές δηλώσεις του ΟΣΔΕ.

Το σύστημα αυτό, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν θα αλλάξει και θα έχει τρία νέα στοιχεία. Πρώτα – πρώτα πολλοί δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν από μόνοι τους τη δήλωσή τους.

Δεύτερον, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός που θα δίνει τη δυνατότητα και σε όλους τους άλλους φορείς που θέλουν να πιστοποιηθούν, προκειμένου να παίξουν αυτό το ρόλο στη νέα περίοδο. Για παράδειγμα μπορεί να έρθει ένας συνεταιρισμός και να πει «εγώ θέλω να το κάνω για τους συνεταιριζόμενούς μου ή μια ομάδα, ή ομάδες ομάδων που θα δημιουργηθούν και τώρα και με τη νέα Κοινή Οργάνωση Αγοράς».

Τέλος όλοι αυτοί θα ελεγχθούν, θα πιστοποιηθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση