GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο Φιλ Έβερλι, μέλος των Everly Brothers

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε χθες από τη ζωή ο Φιλ Έβερλι, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Ντον είχαν δημιουργήσει το συγκρότημα Everly Brot...

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε χθες από τη ζωή ο Φιλ Έβερλι, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Ντον είχαν δημιουργήσει το συγκρότημα Everly Brothers, ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ροκ και...
κάντρι συγκροτήματα των δεκαετιών του 1950 και 1960, όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του στην εφημερίδα Los Angeles Times.

Ο Φιλ Έβερλι πέθανε στο Μπέρμπανκ, προάστιο του Λος Άντζελες, εξαιτίας επιπλοκών από τη χρόνια πνευμονοπάθεια από την οποία υπέφερε, διευκρίνισε η Πατ Έβερλι.

Το συγκρότημα Everly Brothers ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο το 1957. Μεταξύ των μεγάλων επιτυχιών του είναι και τα τραγούδια «Wake up little Susie», «All I have to do is dream» και «Bye bye love».

Οι Everly Brothers επηρέασαν πολλά συγκροτήματα της δεκαετίας του 1960, όπως οι Beatles, οι Simon and Garfunkel και οι Beach Boys. Αρχικά ο Τζον Λένον και ο Πολ Μακάρτνεϊ είχαν αρχικά ονομάσει το συγκρότημά τους Foreverly Brothers.

Το συγκρότημα μπήκε στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame το 1986, ενώ το μουσικό περιοδικό Rolling Stone τους κατέταξε στην 33 θέση του καταλόγου με τους «100 σημαντικότερους καλλιτέχνες».

Οι Εverly Brothers διαλύθηκαν το 1973, γεγονός που προκάλεσε ένταση μεταξύ του Ντον και του Φιλ και οδήγησε στην αποξένωσή τους για μια δεκαετία. Όπως ωστόσο είχε δηλώσει ο Φιλ στο περιοδικό Time η σχέση του με τον αδελφό του τελικά αποκαταστάθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση