GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H «πρώτη σου φορά» καθορίζει όλη τη σeξουαλική σου ζωή;

Τι θυμάσαι από την πρώτη φορά που έκανες σeξ; Ποια ήταν τα συναισθήματά σου και πως ένιωθες για τον πρώτο σου σeξουαλικό σύντροφο;.....


Τι θυμάσαι από την πρώτη φορά που έκανες σeξ; Ποια ήταν τα συναισθήματά σου και πως ένιωθες για τον πρώτο σου σeξουαλικό σύντροφο;...


Αν απάντησες στις παραπάνω ερωτήσεις, θα μπορέσεις να κατανοήσεις και το γιατί η μέχρι τώρα σeξουαλική σου ζωή έχει τη συγκεκριμένη πορεία.

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Πανεπιστήμιο του Μισισίπι η σeξουαλική ικανοποίηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας εξαρτάται σημαντικά από την πρώτη ερωτική εμπειρία!

Όπως δηλώνει ένας από τους βασικούς ερευνητές της συγκεκριμένης μελέτης: « Η πρώτη σeξουαλική επαφή είναι ένας σημαντικός σταθμός στην ανάπτυξη του ατόμου, καθώς σηματοδοτεί τη μετάβαση στην ενήλικη ζωή. Είναι ένα θέμα που δεν είχε μελετηθεί σε βάθος μέχρι τώρα κι έτσι θέλαμε να ανακαλύψουμε αν επιδρά μελλοντικά στη συναισθηματική αλλά και τη σωματική ανάπτυξη.»

Τα αποτελέσματα της έρευνας:

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 331 νεαρών αντρών και γυναικών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια ευχάριστη πρώτη φορά, με γλυκά συναισθήματα είχε μελλοντικά σαν αποτέλεσμα την αυξημένη ικανοποίηση και την καλύτερη ερωτική ζωή και λειτουργία των ατόμων.

Αντίθετα, όσοι από τους συμμετέχοντες είχαν μια «δύσκολη» ερωτική εμπειρία που σχετιζόταν με άγχος και πίεση, στην μετέπειτα εξέλιξη της σeξουαλικής τους ζωή είχαν αρκετές απογοητευτικές εμπειρίες και λιγότερο ικανοποιητικές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση