GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χατζημαρκάκης: H "Μπαροζο-μερκελική Ευρώπη" δεν έχει μπούσουλα

«Θα στηρίξουμε μια πιο ομόσπονδη Ευρώπη» και όχι μια «Γερμανική Ευρώπη που υπάρχει σήμερα», δήλωσε... ο ευρωβουλευτής των Ελευθέρων...


«Θα στηρίξουμε μια πιο ομόσπονδη Ευρώπη» και όχι μια «Γερμανική Ευρώπη που υπάρχει σήμερα», δήλωσε...
ο ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών, Γιώργος Χατζημαρκάκης, που κατέρχεται στις επόμενες ευρωεκλογές επικεφαλής του ψηφοδελτίου των «Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών».

Αναφερόμενος στην τρόικα, τη χαρακτήρισε «ιδεολογικό όργανο της μονεταριστικής αντίληψης και όχι τεχνοκρατικό», συμπληρώνοντας ότι τάσσεται υπέρ της κατάργησής της.

Μιλώντας στην εκπομπή Euranet Plus στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για την τρέχουσα πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής, ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι η «Μπαροζο-μερκελική Ευρώπη δεν έχει μπούσουλα».

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, ο κ. Χατζημαρκάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου φιλοευρωπαϊκού σχηματισμού, με την ονομασία «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες», που θα κατέβει στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Το νέο κόμμα δεν έχει «ιδεολογία» και στόχος του είναι να ακουστεί η φωνή του Έλληνα σε μια ομοσπονδιακή Ευρώπη, δήλωσε κατά την παρουσίασή του στα Γραφεία του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Βασικό όραμα του κινήματος, υπογράμμισε, είναι η ισότητα των πολιτών σε μια ομόσπονδη Ευρώπη.

«Είμαστε κατά της γερμανοκεντρικής Ευρώπης, θέλουμε μια ομοσπονδιακή Ευρώπη με ίδια δικαιώματα για όλα τα κράτη μέλη. Η κυριαρχία κάθε κράτους μέλους πρέπει να γίνει σεβαστή όπως και η ισότητα μεταξύ των πολιτών», τόνισε.

«Η αίσθηση του Έλληνα και της Ελληνίδας σήμερα είναι ότι έχουν λιγότερα δικαιώματα από τον Γερμανό ή τον Αυστριακό», συμπλήρωσε, τονίζοντας παράλληλα ότι εάν συνεχιστεί η πολιτική λιτότητας μετά τις Ευρωεκλογές τότε θα υποστεί πλήγμα η ευρωπαϊκή ιδέα.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση