GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φυλακές Kύπρου: Κρατούμενος αποπειράθηκε να κρεμαστεί!

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου. Μετά τον προχθεσινό βιασμό 22χρονου κατάδικου από τέσσερις...

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου. Μετά τον προχθεσινό βιασμό 22χρονου κατάδικου από τέσσερις συγκρατούμενους του, σήμερα ένας 19χρονος αποπειράθηκε να κρεμαστεί.

Βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του και είχε χάσει τις αισθήσεις του. Τον επανέφεραν με ηλεκτροσόκ και τεχνητή αναπνοή.

Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί τρεις αυτοκτονίες κρατούμενων και πολλές απόπειρες. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν τον υπουργό δικαιοσύνης είτε να λάβει δραστικά μέτρα είτε να παραιτηθεί.

Ο Κύπριος υπουργός δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου σε δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι επίκεινται μέτρα μεταξύ των οποίων και ο καταλογισμός ευθυνών. Όπως δήλωσε “τα πρόσφατα περιστατικά που συγκλονίζουν, διερευνώνται και επίκεινται αποφάσεις, περιλαμβανομένου και του καταλογισμού ευθυνών, εφαρμόζοντας της διατάξεις του Νόμου. Οι αποφάσεις θα δείχνουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης”.

Περαιτέρω, είπε ότι δόθηκαν άμεσα οδηγίες για αντιμετώπιση των περιστατικών αυτών, “αντί να κρύβονται όπως γινόταν τόσα χρόνια”, εκφράζοντας παράλληλα λύπη για πολιτική εκμετάλλευση της κατάστασης. Είναι όμως, είπε, “τουλάχιστον λυπηρό τα τελευταία περιστατικά που σχετίζονται με ανθρώπινες τραγωδίες, να τυγχάνουν πολιτικής εκμετάλλευσης. Οι ανθρώπινες τραγωδίες δεν κρύβονται κάτω από το χαλί, όπως θα βόλευε τον κάθε ένα για πολιτικές σκοπιμότητες. Το ότι τόσα χρόνια δεν αποκαλύπτονταν δεν είναι λύση, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να λαμβάνουμε τα ανάλογα μέτρα αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών”.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση