GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Matthieu Ricard: Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος παγκοσμίως

Κρατώντας τα ινία του διαλογισμού, ο Θιβετιανός μοναχός Matthieu Ricard κέρδισε τον τίτλο του «πιο ευτυχισμένου ανθρώπου στη γη»,και όχ...

Κρατώντας τα ινία του διαλογισμού, ο Θιβετιανός μοναχός Matthieu Ricard κέρδισε τον τίτλο του «πιο ευτυχισμένου ανθρώπου στη γη»,και όχι άδικα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin, ο 66χρονος άντρας είναι ικανός να ελέγχει το νου και να μεταφέρει αισιόδοξα ερεθίσματα στον εγκέφαλό του, καθώς όπως αναφέρει και ο ίδιος: «Η ευτυχία… μαθαίνεται!». Έτσι, από βιοχημικός… μετατράπηκε σε βουδιστής και μοιράζεται τα μυστικά του για να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο.

Κάτω από τη μπορντό ρόμπα και με φόντο τα Ιμαλάϊα, ο Ricard χαμογελά με ηρεμία και αποτελεί τη σύγχρονη απόδειξη ότι η εκπαίδευση του μυαλού μπορεί να «απογειώσει» την ευτυχία μας. «Ο διαλογισμός είναι ικανός να αλλάξει τον τρόπο σκέψης και να βελτιώσει τα επίπεδα ευτυχίας, με τον ίδιο τρόπο που γυμνάζει η άρση βαρών τους μύες. Αλλάζει εντελώς το μυαλό σας, αυτό που είστε στην πραγματικότητα», σχολιάζει ο Θιβετιανός μοναχός.

Πάντως, σύμφωνα με τους νευροεπιστήμονες, ο Ricard παράγει τα ταχύτερα εγκεφαλικά κύματα, τα «Γάμμα»… που συνδέονται με τη συνείδηση, την προσοχή, τη μάθηση και τη μνήμη. Μετά από μια μαγνητική τομογραφία, οι ειδικοί διαπίστωσαν αύξηση του επιπέδου των «θετικών συναισθημάτων» του στον αριστερό προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου, που σχετίζεται με την ευτυχία. Βέβαια, αυτή η παρατήρηση υπήρχε σχεδόν σε κάθε μοναχό που έχει κάνει πάνω από 10.000 ώρες διαλογισμού.

«Το μυαλό είναι εύπλαστο. Η ζωή μετατρέπεται, εάν αλλάξετε τον τρόπο που διαχειρίζεστε τις σκέψεις ή το πώς ερμηνεύετε τον κόσμο. Η ευτυχία είναι μια δεξιότητα που απαιτεί κόπο και χρόνο», ισχυρίζεται ο Matthieu Ricard. Ωστόσο, ο 66χρονος μοναχός δεν μένει στα λόγια, αλλά δωρίζει όλα τα έσοδα και τα βιβλία του σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που στηρίζουν πάνω από 21.000 παιδιά και 100.000 ασθενείς το χρόνο. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που προέτρεψε τις κυβερνήσεις και τους επιχειρηματίες στις αρχές της οικονομικής κρίσης, το 2009, να κινηθούν προς τον αλτρουισμό.

Αλλάξτε το «μέσα» σας, αλλάξτε τη ζωή σας…

Για να βρεθείτε λίγο πιο κοντά στην ευημερία πρέπει να κοιτάξετε το «μέσα» σας, να συνδεθείτε με τον πραγματικό εαυτό σας. Οι επαγγελματίες του διαλογισμού συστήνουν να πάρετε μια άνετη καθιστή θέση, να κλείσετε τα μάτια σας και να σκεφτείτε επανειλημμένα μια λέξη ή έναν ήχο για 15-30 λεπτά την ημέρα. Αφήστε τις σκέψεις και τους περισπασμούς να διαπεράσουν το μυαλό σας, όπως «προχωρούν» τα σύννεφα στον ουρανό. Αφήστε τις σκέψεις να γεμίσουν το νου σας, χωρίς λογοκρισία και πάρτε βαθιές αναπνοές. Ωστόσο, μην τις αφήνετε να χαλάσουν την αίσθηση της ισορροπίας σας.

Εάν δεν μπορείτε να διαλογιστείτε στη φύση, γεμίστε το χώρο με κεριά, ανοίξτε τα παράθυρα για να μπει φυσικό φως και χρησιμοποιήστε φυσικά χαλαρωτικά. Έτσι, η βαθιά χαλάρωση θα σας οδηγήσει προς την εσωτερική επίγνωση και θα σας απομακρύνει από τους φόβους, τα βάσανα, την κατάθλιψη, το άγχος και τους ψυχικούς «πόνους».

schizas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση