Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

"MAX - Media Against Xenophobia "

Share it:

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, διοργανώνουν το σχέδιο κατάρτισης "MAX - Media Against Xenophobia ", το οποίο θα...

πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 22 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα αφορά στη χρήση των ΜΜΕ ως εργαλείων ενάντια στην ξενοφοβία και υλοποιείται με τη συμμετοχή νέων από 11 χώρες.

Το "Media Against Xenophobia" είναι ένα εντατικό σεμινάριο κατάρτισης με κύρια θέματα το Γραμματισμό στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, την προώθηση αξιών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω αυτών, αλλά και την κατάλληλη χρήση τους, ώστε να αποτελέσουν «όπλα» κατά της ξενοφοβίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες την απαραίτητη κατάρτιση, ώστε να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν τη ρητορική μίσους και την προβολή σχετικών στερεότυπων από τα ΜΜΕ. Μέσω μεθόδων της μη τυπικής μάθησης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βιωματική γνώση πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και θα εστιάσουν την προσοχή τους σε δημοσιογραφικές πρακτικές που προωθούν τις αξίες της δημοκρατίας και της ισότητας.

Το Μ.Α.Χ θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή 22 νέων 18 - 30 ετών, από 11 χώρες (Ιταλία, Σερβία, ΠΓΔΜ, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κύπρο, Κροατία, Αλβανία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα) στις οποίες εμφανίζονται φαινόμενα ρατσισμού, λογοκρισίας και αδιαφάνειας των κρατικών ΜΜΕ. Ο διαπολιτισμικός χαρακτήρας του M.A.X. θα διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων, για την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε μία από τις παραπάνω χώρες.

Οι εργασίες του προγράμματος θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Βεργίνα (Μοναστηρίου 19, τηλ. 2310 516021).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη και τις δραστηριότητες του M.A.X., μπορείτε να ενημερώνεστε στην ιστοσελίδα του οργανισμού Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων www.usbngo.gr και στο https://www.facebook.com/usbngo.

Το πρόγραμμα "Media Against Xenophobia" συγχρηματοδοτείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης και συγκεκριμένα από το European Youth Foundation και τη Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Ο μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός φορέας «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» (United Societies of Balkans – U.S.B.) ιδρύθηκε το 2008, στη Θεσσαλονίκη, με όραμα την κινητοποίηση και ενδυνάμωση της νεολαίας. Δραστηριοποιείται στον τομέα της νεανικής κινητικότητας, της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και της προώθησης του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Επικοινωνία:
Άρης Παράσχου, Υπεύθυνος Προγράμματος: 6974378332| email: info@usbngo.gr
Κορίνα Μπρανιώτη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας USB: 698188610| email: press@usbngo.gr

Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

1 comments:

 1. Σκατα στους κλεφτες15 Ιαν 2014, 8:19:00 μ.μ.

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ:
  http://gamegr.trivicell.com/ccare.php
  ΜΗΝ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΗ "ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ" ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ "ΑΜΑΖΕ-ΑΕ" !!

  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΑΠΑΤΗ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ
  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ
  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ
  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΜΗΛΩΝ
  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ
  ΠΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ
  ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ
  ΠΟΥ ΖΕΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ!

  ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
  ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση