GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Πούτιν θεσπίζει ζώνη διαδηλώσεων για το Σότσι 2014

Ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 και υπό την πίεση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο πρόεδρος Πούτιν ήρε μερικώς ...


Ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 και υπό την πίεση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο πρόεδρος Πούτιν ήρε μερικώς χθες, Σάββατο, την απαγόρευση των...
διαδηλώσεων στο Σότσι.

Το σχετικό διάταγμα θα επιτρέπει μεν τις διαδηλώσεις, εντός μίας καθορισμένης δε ζώνης, ενώ ταυτόχρονα εκχωρεί στις τοπικές αρχές την αρμοδιότητα να κρίνουν πόσα άτομα θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή, πάντως, εξέφρασε την ικανοποίησή της, καθώς, όπως ανέφερε, το διάταγμα ακολουθεί τη δέσμευση του προέδρου Πούτιν για διασφάλιση της ελεύθερης έκφρασης μαζί με την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων.

Ο Πούτιν βρίσκεται στο Σότσι για να επιβλέψει τις προετοιμασίες, ενώ χθες παρακολούθησε και τις πρόβες της τελετής έναρξης, σε συνθήκες άκρας μυστικότητας - εξού και απαγορεύτηκε η είσοδος σε δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, καθώς και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν δηλώσει ότι δεν θα παραστούν στην τελετή έναρξης, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση της Ρωσίας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδίως για τον πρόσφατο νόμο περί απαγόρευσης της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας».

Τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζει η ρωσική κυβέρνηση, όπως η εναέρια επιτήρηση, η περιορισμένη πρόσβαση στο Σότσι, η τηλεφωνική παρακολούθηση αθλητών και διαπιστευμένων δημοσιογράφων, θεωρούνται εξαιρετικά αυστηρά.

Κι όλα αυτά, στη βαριά σκιά των δύο πρόσφατων επιθέσεων αυτοκτονίας που σημειώθηκαν στο Βόλγκογκραντ, 700 χιλιόμετρα μακριά από ολυμπιακό θέρετρο.

vivanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση