GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Ξάνθη ο Φράγκος Φραγκούλης – «Να λείπει το φοβικό σύνδρομο απέναντι στην Τουρκία» [video]

Κατάμεστο το Δημοτικό Αμφιθέατρο για την παρουσίαση του βιβλίου του. Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο επίτιμος σ...

Κατάμεστο το Δημοτικό Αμφιθέατρο για την παρουσίαση του βιβλίου του. Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο επίτιμος στρατηγός ΓΕΣ κ. Φράγκος Φραγκούλης καλεσμένος του παραρτήματος της...
ΕΑΑΣ Ξάνθης παρουσιάζοντας στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Αμφιθέατρο της πόλης το βιβλίο του με τίτλο «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι».

Ο κ. Φραγκούλης που έτυχε ένθερμης αποδοχής από το κοινό, αναφέρθηκε εκτεταμένα στην εξωτερική πολιτική που ασκεί η Τουρκία αλλά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη γείτονα χώρα, ενώ ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του «Θράκη – Πόντος».

«Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι το τι γίνεται σήμερα. Θράκη και Πόντος υπήρχαν πάντα και πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν όχι μόνο μέσα στις καρδίες μας αλλά μέσα σε μια ιστορική πραγματικότητα, σε μια πραγματικά ευνομούμενη πολιτεία και αυτό ζητάνε τα παιδιά μας, αυτό πρέπει να επιδιώξουμε όλοι» ανέφερε ο ίδιος, εξηγώντας πως «το βιβλίο έχει να δώσει το ιστορικό στίγμα και τη γνώση που χρειάζονται τα παιδιά μας γιατί πρέπει να ξέρουμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και κυρίως προς τα πού θα πάμε. Και εκεί που θα πάμε έχουμε ιστορική αποστολή να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον πολιτισμό όλης της οικουμένης όχι απλώς για την πατρίδα μας».

Το βιβλίο του κ. Φραγκούλη προλόγισε ο διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών κ. Θεοφάνης Μαλκίδης ο οποίος κατά την έναρξη της τοποθέτησής του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «με την παράνοια που ζούμε ενδεχομένως να μας απαγορευτεί να μιλάμε Ελληνικά και να δοξάζουμε τον Θεό. Τυπικά εδώ και μερικά χρόνια η χώρα μας βρίσκεται σε μια ιδιότυπη σκλαβιά. Ζούμε σε μια πνευματική και σωματική εκπόρνευση της κοινωνίας».

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Εσκίογλου, δασολόγος μηχανικός καθηγητής του ΑΠΘ, ο οποίος προλόγισε επίσης το βιβλίο σημείωσε χαρακτηριστικά πως «σε κάθε σελίδα του βιβλίο ανοίγει και ένα θέμα. Κάθε χώρα απαιτεί από τις άλλες να την σέβονται. Δεν μπορείς όμως με μια γείτονα χώρα να ζεις υπό την απειλή του casus belli ή να βρίσκεται από αμφισβήτηση η Θράκη ή η ΑΟΖ και το Καστελόριζο. Ο κ. Φραγκούλης αποτελεί ένα εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Φραγκούλης επέλεξε να προβάλει αποσπάσματα από την ταινία «Yuregine Sor» (Ρώτα την Καρδία σου) που αναφέρονταν στους κρυπτοχριαστιανούς της Τουρκίας.

«Όχι φοβικό σύνδρομο απέναντι στην Τουρκία. Αυτοί πρέπει να φοβούνται γιατί δεν έχουν ιστορική συνέχεια. Εμείς αισθανόμαστε δυνατοί ακόμη και σε αυτή τη δύσμοιρη οικονομική κατάσταση που είμαστε. Δεν ανησυχώ γιατί δεν έχω κανέναν φόβο απέναντί τους. Μας ξέρουνε και τους ξέρουμε. Να ηρεμήσουν για να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας που όλοι τις επιδιώκουμε. Εμείς τους δίνουμε συνέχεια τη χείρα βοηθείας αλλά την αγνοούν και την εκμεταλλεύονται».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τις μίζες στα εξοπλιστικά συστήματα της χώρας, ο ίδιος τόνισε πως «πρέπει να έρθει η κάθαρση για να έρθει και η Νέμεσις στους Έλληνες. Εάν θέλουμε να είμαστε σωστοί πρέπει να ψαχτούν όλοι και όπου έχουν γίνει παράτυπες πράξεις ή παράνομος χρηματισμός εκεί να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Η χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης παρουσίασε δύο παραδοσιακές μουσικές δημιουργίες του Πόντου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης κ. Γεώργιος Γεωργιάδης.

thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση