GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΕΛΙΚΟ: ΠΑΟΚ-Μπενφίκα [0-1]

Από ένα γκολ οφσάιντ του Λίμα στο 59’ ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από την Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι ήταν πολύ πιεστικοί όμως ακίνδυνη επιθε...

Από ένα γκολ οφσάιντ του Λίμα στο 59’ ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από την Μπενφίκα.
Οι Πορτογάλοι ήταν πολύ πιεστικοί όμως ακίνδυνη επιθετικά θα έχουν να θυμούνται ότι πέρασαν από την Τούμπα με ένα κάλπικο γκολ.



Ο Χιουμπ Στέφενς για την αναμέτρηση με την Μπενφίκα αποφάσισε να αφήσει εκτός 11αδας τους Σαλπιγγίδη, Στοχ και Λούκας. Ξεκίνησε λοιπόν με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Κίτσιου και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ινσαουράλδε και Κατσουράνης. Στα χαφ οι Λάζαρ, Κάτσε και Μαντούρο, ενώ στην επίθεση οι Νίνης, Ολίσε και Αθανασιάδης

Ο Ζόρζε Ζέσους παρέταξε την Μπενφίκα σε σχηματισμό 4-3-3 τους Αρτούρ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Μάξι και αριστερά ο Σίλβιο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λουιζάο και Ζαρντέλ. Στη μεσαία γραμμή οι Αμορίν, Γκόμεζ και Πέρεζ. Στις πτέρυγες οι Ντζούρισιτς, Σουλεϊμάνι και στην κορυφή της επίθεσης ο Λίμα

Η Μπενφίκα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πήρε τον έλεγχο του αγώνα με πολύ καλό passing game και με τον Σίλβιο να είναι ο εκφραστής των επιθέσεων των πορτογάλων. Ο Κίτσιου αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, ενώ δεν είχε βοήθεια από τον Νίνη ως όφειλε. Ο ΠΑΟΚ έριξε την προσοχή του στην άμυνα με τον νέο κεντρικό δίδυμο Ινσαουρλάδε, Κατσουράνη να μην αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Οι Θεσσαλονικείς εκεί που υστερούσαν ήταν στην μεταβίβαση της μπάλας καθώς η πίεση των φιλοξενούμενων ήταν μεγάλη. Στα αρνητικά για το Στέφενς ήταν πως Κάτσε και Λάζαρ είχαν δεχθεί κίτρινες κάρτες με αποτέλεσμα να είναι πιο προσεκτικοί στα μαρκαρίσματα τους.

Την πρώτη φάση δημιούργησε ο ΠΑΟΚ με τον Ολίσε. Στο 8ο λεπτό ο Λιβεριανός επιθετικός με ατομική προσπάθεια έφτασε έξω από την μεγάλη περιοχή του Αρτούρ όμως το σουτ πέρασε άουτ.

Μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να κρατήσει μακριά από την εστία του Γλύκου τους παίκτες της Μπενφίκα, με την δεξιά του πλευρά να έχει μια διαρκεί απειλεί από τις μπούκες του Λίμα. Ο Δικέφαλος ήταν ακίνδυνος επιθετικός καθώς η μπάλα «κολλούσε» στο κέντρο καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν σωστή αλληλοκάλυψη.

Στην επανάληψη η Μπενφίκα έμοιαζε σαν κοιμωμένη στα πρώτα λεπτά με τον ΠΑΟΚ να το εκμεταλλεύεται και να χάνει την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα. Στο 48' ο Λάζαρ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση με το σουτ να περνάει δίπλα από το κάθε δοκάρι του Αρτούρ. Οι Πορτογάλοι δεν ήταν τόσο πιεστικοί όσο στο πρώτο μέρος με τους Θεσσαλονικείς να κρατάνε περισσότερο μπάλα στα πόδια και να παγώνουν τον ρυθμό του αγώνα.

Με την βοήθεια του επόπτη 0-1

Με την Μπενφίκα να μην είχε δημιουργήσει φάση στο παιχνίδι κατάφερε να πετύχει γκολ. Στο 59’ ο επόπτης Πικέλ έκλεισε τα μάτια σε καθαρό οφ του Λίμα με αποτέλεσμα η Μπενφίκα να πετύχει το γκολ με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μην μπορούν να κάνουν τίποτα από το να διαμαρτυρηθούν στον διαιτητή.

Ανέβασε αισθητά την απόδοσή του

Το γκολ έκοψε τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ που προσπαθούσαν χωρίς καθαρό μυαλό να βγει στην επίθεση. Ο Στέφενς πέρασε στο παιχνίδι τους Λούκας και Στόχ αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Ο Δικέφαλος άλλαξε την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας την άμυνα της Μπενφίκα που αρκέστηκε στο γκολ που πέτυχε κατεβάζοντας ταχύτητα.

Από μια φάση

Μετά το γκολ η Μπενφίκα έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο 82’ με το πλασέ του Μάρκοβιτς και τον Γλύκο να απογειώνεται και να διώχνει σε κόρνερ. Ο Δικέφαλος απάντησε στο 86’ με τον Ινσαουράλδε να κάνει την κεφαλιά και τον Αρτούρ να διώχνει με δυσκολία


gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση