GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατά +0,5% αυξήθηκε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής το Δεκέμβριο

Κατά +0,5% αυξήθηκε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής το Δεκέμβριο του 2013 σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2012, όπω...

Κατά +0,5% αυξήθηκε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής το Δεκέμβριο του 2013 σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2012, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Σε ανακοίνωση της η ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει ότι ο Γενικός ∆είκτης Βιοµηχανικής Παραγωγής του µηνός ∆εκεµβρίου 2013, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο ∆είκτη του ∆εκεµβρίου 2012, παρουσίασε αύξηση κατά 0,5%, έναντι µείωσης 1,5% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.

Ο µέσος ∆είκτης Βιοµηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – ∆εκεµβρίου 2013, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο ∆είκτη της περιόδου Ιανουαρίου – ∆εκεµβρίου του 2012, παρουσίασε µείωση κατά 3,6%, έναντι µείωσης 3,4% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.
Η αύξηση του Γενικού ∆είκτη Βιοµηχανικής Παραγωγής κατά 0,5% το µήνα ∆εκέµβριο 2013, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του ∆εκεµβρίου 2012, οφείλεται στις παρακάτω µεταβολές των δεικτών των επιµέρους
τοµέων βιοµηχανίας, δηλαδή:

α. Στη µείωση του ∆είκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατοµείων κατά 0,5%. Ειδικότερα, η µείωση αυτή οφείλεται, κυρίως, στη µείωση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη.

Β.Στη µείωση του ∆είκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιοµηχανιών κατά 1,6%. Ειδικότερα, στη µείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι µειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: κλωστοϋφαντουργικών υλών, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, κατασκευής µεταλλικών προϊόντων καιηλεκτρολογικού εξοπλισµού.

γ. Στην αύξηση του ∆είκτη Παραγωγής Ηλεκτρισµού κατά 7,1%

δ. Στη µείωση του ∆είκτη Παροχής Νερού κατά 2,8%

Η µείωση του Γενικού ∆είκτη Βιοµηχανικής Παραγωγής κατά 3,6% της περιόδου Ιανουαρίου – ∆εκεµβρίου 2013, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – ∆εκεµβρίου 2012, οφείλεται στις παρακάτω µεταβολές των δεικτών των επιµέρους τοµέων βιοµηχανίας, δηλαδή:

α. Στη µείωση του ∆είκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατοµείων κατά 9,8%.
β. Στη µείωση του ∆είκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιοµηχανιών κατά 2,0%.
γ. Στη µείωση του ∆είκτη Παραγωγής Ηλεκτρισµού κατά 6,9%.
δ. Στη µείωση του ∆είκτη Παροχής Νερού κατά 2,8%.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση