GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφορολόγητο 20.000 ευρώ και κούρεμα δανείων μέχρι 200.000 ευρώ ζητούν οι αγρότες

Συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, είχε 20μελής αντιπροσωπεία των αγροτών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσε...


Συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, είχε 20μελής αντιπροσωπεία των αγροτών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στα νέα μέτρα για τη φορολόγησή τους.
Στη συνάντηση, διάρκειας περίπου 40 λεπτών, οι αγρότες παρουσίασαν στον υπουργό τα αιτήματά τους και τού επέδωσαν σχετικό ψήφισμα.
Οι αγρότες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων από όσους εξ αυτών έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και ζήτησαν -μεταξύ άλλων- τα εξής: αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ (με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί), παύση των δικαστικών διώξεων σε βάρος των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία και “κούρεμα” 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.
Στην περιοχή του υπουργείου παρατάχθηκαν 21 ΙΧ αγροτικά οχήματα και, συμβολικά, ένα τρακτέρ με τους αγρότες να κρατούν πανό που έγραφαν -μεταξύ άλλων- «Όχι στο ξεκλήρισμα της υπαίθρου».
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν -ύστερα από κάλεσμα των παραγωγών της Ημαθίας, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας- αγρότες από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Κατά την πορεία των αγροτών προς το υπουργείο, παρέμειναν προσωρινά κλειστά τμήματα των οδών 26ης Οκτωβρίου, Αγίου Δημητρίου και Διοικητηρίου.
Σημειώνεται ότι σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, παραμένουν σχηματισμένα μπλόκα των αγροτών, χωρίς ωστόσο να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων.
Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση