GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομισιόν: Στο υψηλότερο σημείο από το 2008 το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα

Στο υψηλότερο σημείο του από τον Σεπτέμβριο του 2008 «σκαρφάλωσε» στην Ελλάδα ο δείκτης οικονομικού κλίματος, ο οποίος τον Φεβρουάρι...


Στο υψηλότερο σημείο του από τον Σεπτέμβριο του 2008 «σκαρφάλωσε» στην Ελλάδα ο δείκτης οικονομικού κλίματος, ο οποίος τον Φεβρουάριο έφθασε τις 94,8 μονάδες από 92,6 τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, που περιλαμβάνει τις προσδοκίες των επιχειρηματιών για τη βιομηχανία, τις κατασκευές, τις υπηρεσίες και το λιανικό εμπόριο, καθώς και των καταναλωτών, ανήλθε τον Φεβρουάριο στην Ευρωζώνη στις 101,2 μονάδες από 101,0 μονάδες τον Ιανουάριο. Στο σύνολο της Ε.Ε. ο δείκτης αυξήθηκε στις 105,0 μονάδες από 104,8 μονάδες.

Ιδιαιτέρως έντονη είναι η ανάκαμψη που καταγράφεται στο δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Κομισιόν, ο οποίος διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο στο 0,37 από 0,25 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές αντιθέτως περίμεναν μείωση στο 0,20%.

Αντιθέτως, επιδείνωση καταγράφεται στο δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, αλλά και στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό. Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Κομισιόν διαμορφώθηκε στο -12,7 το Φεβρουάριο από -11,7 τον προηγούμενο μήνα. Αντιστοίχως, ο δείκτης προσδοκιών για τον πληθωρισμό υποχώρησε στο 13,6 από 15,1 τον Ιανουάριο.

Στην Ελλάδα βελτίωση της εμπιστοσύνης καταγράφηκε στους κόλπους της βιομηχανίας, των υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών, ενώ ελαφρά μείωση παρατηρήθηκε μόνο στους καταναλωτές.
Ειδικότερα, αναφορικά με τους επιμέρους δείκτες, στην Ελλάδα καταγράφηκε βελτίωση στη βιομηχανία (+4,1 μονάδες), στις υπηρεσίες (+2 μονάδες), στο λιανικό εμπόριο (+3,2 μονάδες) και στις κατασκευές (+0,2%), ενώ μείωση 0,7% παρατηρήθηκε στους καταναλωτές.
kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση