GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΛΜΕ: Σοβαρός κίνδυνος απόλυσης 200 εκπαιδευτικών

Το φόβο ότι παραμένει σοβαρός κίνδυνος απόλυσης 200 από τους εκπαιδευτικούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εκφράζει η ΟΛΜΕ, παρά τ...


Το φόβο ότι παραμένει σοβαρός κίνδυνος απόλυσης 200 από τους εκπαιδευτικούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εκφράζει η ΟΛΜΕ, παρά τη σημερινή δέσμευση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ενώπιον αντιπροσωπείας της ότι άμεσα θα ανακοινωθούν δύο νέες προκηρύξεις θέσεων.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΟΛΜΕ, σε σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα εκδοθούν δύο νέες προκηρύξεις, η μία θα αφορά 180 θέσεις για εκπαιδευτικούς που έχουν δεύτερα πτυχία (όλων των ειδικοτήτων) και η άλλη θα αφορά 200 θέσεις στο υπουργείο Υγείας για εκπαιδευτικούς νοσηλευτικής και μαιευτικής.
Επίσης, ενημέρωσε ότι για τις θέσεις σε ΙΕΚ – ΣΕΚ που έχουν θεσμοθετηθεί με τους νόμους 4186/13 και 4235/14 (125 Διοικητικές και 200 Εκπαιδευτικές) και που μέχρι σήμερα δεν έχουν προκηρυχθεί, δεν υπάρχει απόφαση – έγκριση για την προκήρυξή τους από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η Ομοσπονδία παρατηρεί ότι το βήμα αυτό για τις τοποθετήσεις των «διαθέσιμων» εκπαιδευτικών είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων του κλάδου όλη την προηγούμενη περίοδο, αλλά σημειώνει ότι δεν ικανοποιείται το αίτημά της για τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών σε εκπαιδευτικές δομές του υπουργείου Παιδείας «με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται (αλλαγή επαγγέλματος, υποβιβασμός κατηγορίας)».
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση