ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Απολογισμός Πεπραγμένων της Περιφέρειας Αττικής

Share it:

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού:
- ο Απολογισμός είναι πλήρης και ειλικρινής.
Σηματοδοτεί το παρόν και τη σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα με στρατηγική, πρόγραμμα, μέθοδο και διαφάνεια

- Δημιουργήσαμε πλεόνασμα 313 εκ. ευρώ, το οποίο είναι κωδικοποιημένο σε νέα έργα παρά τη μείωση κατά 64% των πόρων

- Υλοποιούμε περισσότερα από 1.000 έργα, ύψους 3,5 δις ευρώ και στους 66 Δήμους σε συνεργασία μαζί τους, δημιουργώντας 100.000 θέσεις εργασίας και επιστρέφοντας στο Κράτος 800 εκ. ευρώ ΦΠΑ

- Τιμήσαμε την εμπιστοσύνη των πολιτών με έργο και όχι με λόγια, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους

- Δουλέψαμε σκληρά για τους πολίτες και δεν τους «δουλέψαμε»

Τον Απολογισμό των Πεπραγμένων της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2013 παρουσίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ενδεικτικά τα κύρια σημεία που προκύπτουν από τον Απολογισμό του 2013 είναι:
Πρωτοφανής μείωση των πόρων που έφθασε την τριετία 2011-2013 στο ιλιγγιώδες ποσοστό του 64%
Αναμένεται περαιτέρω μείωση κατά 7% σε σχέση με το 2013
Η Νομαρχία Αθηνών κληροδότησε στην Περιφέρεια Αττικής ένα μεγάλο πλεόνασμα, ύψους 222 εκ., το οποίο την 31.12.2013 έχει ανέλθει στα 313 εκ. ευρώ
Υλοποιούμε περισσότερα από 1.000 έργα και στους 66 Δήμους της Αττικής και σε συνεργασία μαζί τους
Η συνολική χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής, το ΠΔΕ και τους πόρους της Περιφέρειας Αττικής υπερβαίνει τα 3,5 δις ευρώ.
Οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στα έργα αυτά ξεπερνούν τις 100.000
Ο ΦΠΑ που επιστρέφουμε στο κράτος είναι 800 εκ. ευρώ
Έχουμε υλοποιήσει όλους τους στόχους που είχαμε θέσει από την αρχή

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, στην εισήγησή του, τόνισε:

«Ο Απολογισμός είναι πλήρης και ειλικρινής. Σηματοδοτεί το παρόν και εγγυάται το αύριο. Δουλέψαμε σκληρά με στρατηγική, πρόγραμμα, μέθοδο και διαφάνεια. Δημιουργήσαμε πλεόνασμα 313 εκ. ευρώ, το οποίο είναι κωδικοποιημένο σε νέα έργα, γιατί διαχειριστήκαμε το δημόσιο χρήμα με σεβασμό και διαφάνεια.

Υλοποιούμε περισσότερα από 1.000 έργα, ύψους 3,5 δις ευρώ και στους 66 Δήμους σε συνεργασία μαζί τους, δημιουργώντας 100.000 θέσεις εργασίας και επιστρέφοντας στο Κράτος 800 εκ. ευρώ ΦΠΑ.

Τιμήσαμε την εμπιστοσύνη των πολιτών με έργο και όχι με λόγια, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους. Δουλέψαμε σκληρά για τους πολίτες και δεν τους «δουλέψαμε».

Αντιμετωπίσαμε ένα τεράστιο πρόβλημα με την πρωτοφανή μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που έφτασε το 65% και φέτος αναμένεται να φτάσει το 71%, το οποίο όμως δεν στάθηκε ικανό να φρενάρει τη μεγάλη μας προσπάθεια να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.

Σήμερα η Περιφέρεια Αττικής έχει καταφέρει να αναβαθμίσει τις υποδομές σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους.

Το έργο αυτό πρέπει να συνεχιστεί ακολουθώντας την ίδια συνταγή της επιτυχίας:

Σεβασμός στο δημόσιο χρήμα και τις ανάγκες των πολιτών, πλήρης διαφάνεια, στοχευμένες δράσεις και συνεργασία με όλους τους Δήμους.

Με έργο πάμε μπροστά».
Share it:
Reactions:

Αυτοδιοίκηση

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση