GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπ. Εργασίας: Υπεγράφησαν οι αποφάσεις για προγράμματα απασχόλησης 27.713 ανέργων

Την υπογραφή τριών υπουργικών αποφάσεων για την υλοποίηση τριών προγραμμάτων απασχόλησης 27.713 ανέργων ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπο...


Την υπογραφή τριών υπουργικών αποφάσεων για την υλοποίηση τριών προγραμμάτων απασχόλησης 27.713 ανέργων ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας.
Η πρώτη απόφαση αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 – 66 ετών μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις θα επιχορηγούνται για την πρόσληψη με πλήρη μισθό και ασφάλιση της συγκεκριμένης ηλικιακικής ομάδας ανέργων. Η επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους θα διαρκέσει για ένα χρόνο και ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα με το συνολικό ύψος της δαπάνης να ανέρχεται στα 54.000.000 ευρώ.
Η δεύτερη απόφαση αφορά την πρόσληψη 10.000 ανέργων όλων των ηλικιιών σε τοπικά σχέδια. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα, ενώ η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα. Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις μήνες. Το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.
Το τρίτο πρόγραμμα αφορά την ένταξη στην αγορά εργασίας ατόμων από ευπαθείς όμάδες όπως π.χ. άτομα με αναπηρία, αποφυλακισμένοι, οροθετικοί, πρώην χρήστες ουσιών κ.α.. Ωφελούμενοι είναι 7.713 άνεργοι αυτής της κατηγορίας και η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 79.560.000 ευρώ.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση