GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ολγα φέρνει στην Ελλάδα τον Σαουδάραβα των 30 δισ.

Στην Ελλάδα για επενδύσεις φέρνει η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ, που εί...


Στην Ελλάδα για επενδύσεις φέρνει η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ, που είναι ο πλουσιότερος Αραβας στον κόσμο, με περιουσία πάνω από 30 δισ., ιδρυτής και...
επικεφαλής της
Kingdom Holding Company.

Η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη με τον πρίγκιπα Αλ Σαούντ Μπιν Αμπντουλαζίζ, πρόεδρο της επιτροπής για τον τουρισμό και τον πολιτισμό της Σαουδικής Αραβίας

Στις τρεις μέρες που έμεινε η κυρία Κεφαλογιάννη στο Ριάντ είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας και πέτυχε διάνα τον στόχο της. Να τους πείσει να έλθουν στην Ελλάδα για επενδύσεις.

«Η επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, στο Ριάντ, ήταν πολλαπλά σημαντική για την Ελλάδα. Εξηγήσαμε στους συνομιλητές μας ότι η χώρα μας πέρασε μια μεγάλη οικονομική κρίση. Το κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχούσε τα προηγούμενα χρόνια δεν υπάρχει πλέον στην αγορά», δηλώνει στην «Οικονομία» η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη και υπογραμμίζει: Η κυβέρνηση έλαβε σημαντικές αποφάσεις και μέτρα που έβαλαν τη χώρα σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης. Στο πλαίσιο αυτό, στο υπουργείο Τουρισμού πήραμε νομοθετικές πρωτοβουλίες, με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Ολα αυτά τα αναλύσαμε στους Σαουδάραβες.

Είπαμε ότι η Ελλάδα σήμερα παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα. Στο Ριάντ συναντήθηκα με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου της Σαουδικής Αραβίας και συμφωνήσαμε να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ένα Επενδυτικό Φόρουμ με τη συμμετοχή επιχειρηματιών τόσο από την Ελλάδα όσο και από τον Αραβικό κόσμο.

«Μας εμπιστεύονται»

Οι μεγάλες εταιρείες στη Σαουδική Αραβία δείχνουν να εμπιστεύονται την Ελλάδα. Και αυτό το καταφέραμε γιατί αποδείξαμε ότι είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι συνομιλητές».

Ο Αλ Ουαλίντ πέρσι τον Αύγουστο είχε συναντηθεί στο Μαξίμου με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Ο Αλ Ουαλίντ πέρσι τον Αύγουστο είχε συναντηθεί στο Μαξίμου με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Ο πρίγκιπας Μπιν Ταλάλ είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους στον πλανήτη που καθορίζουν τις «τάσεις» στην παγκόσμια οικονομία. Πέρυσι είχε επισκεφθεί τη χώρα μας, και στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε αναφερθεί και στο ενδεχόμενο επενδύσεων. Μάλιστα σε συνέντευξή του στην «Οικονομία» στις 8 Σεπτεμβρίου είχε δηλώσει ότι η χώρα μας προσφέρεται για ενδιαφέρουσες επενδύσεις στον τουρισμό (ξενοδοχεία), στις τηλεπικοινωνίες και στο real estate, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ενδιαφέρον της Kingdom Holding περιορίζεται μόνο σε αυτούς του τομείς. Το ενδιαφέρον του αυτό επιβεβαιώνεται, καθώς στη συνάντησή του με την υπουργό Τουρισμού εξέφρασε την πρόθεσή του να επενδύσει στην Ελλάδα στον τουριστικό τομέα.

Η κ. Κεφαλογιάννη στο Ριάντ, εκτός από τον πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Μουγκρίντ Μπιν Αμντουλαζίζ, νούμερο δύο στη διαδοχή του θρόνου και νούμερο τρία στην ιεραρχία της Σαουδικής Αραβίας. Βασικό αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων εκ νέου δημιουργίας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ φιγουράρει στην 26η θέση της λίστας του Forbes με περιουσία που ξεπερνάει τα 20 δισ. δολάρια, αν και ο ίδιος... μήνυσε το περιοδικό αναφέροντας ότι η περιουσία του ξεπερνάει τα 30 δισ.!

Ο 59χρονος πήγε το 1975 στις ΗΠΑ απ' όπου πήρε το πτυχίο στα οικονομικά από το Menlo College το 1979, οπότε και επέστρεψε στο Ριάντ. Εκεί λοιπόν, με ένα... «ταπεινό» δάνειο των 30.000 δολαρίων που πήρε από τον πατέρα του, τον πρίγκιπα Ταλάλ, ίδρυσε την Kingdom Establishment και κατάφερε να βγάλει το πρώτο του... δισεκατομμύριο πουλώντας γη και παίζοντας κομβικό ρόλο για την είσοδο των πολυεθνικών στη χώρα του.

«Χρυσό» χαρτοφυλάκιο

Την προσοχή της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας ο Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ κατάφερε να την τραβήξει το 1991, όταν επένδυσε 590 εκατ. δολάρια στη Citibank. Ο Αλ Ουαλίντ μέσω της Kingdom Holding Company -στις θυγατρικές τις οποίες η πλειονότητα των εργαζομένων είναι γυναίκες- έχει μετοχές στα πολυτελή ξενοδοχεία Four Seasons, Movenpick και Fairmont Raffles Holding, στο Σαβόι του Λονδίνου, στο Plaza της Νέας Υόρκης και το Hotel George V στο Παρίσι.

Παράλληλα, ο... αυτοαποκαλούμενος και «Αραβας Γουόρεν Μπάφετ» διαθέτει σημαντικά μετοχικά ποσοστά σε κολοσσούς όπως είναι η News Corporation και η Twitter, καθώς επίσης και στις Apple, HSBC, Walt Disney, Time Warner, Motorola κ.ά. Σημαντική ήταν και η κίνησή του να αποκτήσει σημαντικό ποσοστό στην κινέζικη εταιρεία online λιεναμπορίου 360buy Jingdong. Είναι ακόμη πρόεδρος του media group Rotana και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού δικτύου Al-Arab.

Ο ανιψιός του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα είναι ο πρώτος ιδιώτης που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ένα ιπτάμενο παλάτι.

Πέρυσι απέκτησε μια αποκλειστική έκδοση του αεροσκάφους Airbus Α380, που είχε παραγγείλει ο ίδιος έναντι 280 εκατ. ευρώ. Το τριώροφο επιβατικό αεροσκάφος διαθέτει αίθουσα συνεδριάσεων και δεξιώσεων, τέσσερις VIP σουίτες πέντε δωματίων έκαστη (περιλαμβάνει γραφείο, ιδιωτική τραπεζαρία και ένα γυμναστήριο με σάουνα και όργανα γυμναστικής), ένα δωμάτιο για παιχνίδια ή και αθλητικές δραστηριότητες μέχρι και χαμάμ.
e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση