GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πειραιάς: Για παθητική δωροδοκία συνελήφθη 50χρονη δικηγόρος

Μια 50χρονη δικηγόρος στον Πειραιά συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ κατηγορούμενη για παθητι...


Μια 50χρονη δικηγόρος στον Πειραιά συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ κατηγορούμενη για παθητική δωροδοκία, καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Δικηγόρων και της νομοθεσίας που αφορά στην παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος και άλλες διατάξεις.
Συγκεκριμένα, προηγήθηκε καταγγελία από 26χρονη, σύμφωνα με την οποία η 50χρονη δικηγόρος, αν και είχε διορισθεί από την αρμόδια δικαστική Αρχή προκειμένου να την εκπροσωπήσει σε νομική της υπόθεση, δεδομένου ότι η ίδια τυγχάνει πολίτης χαμηλού εισοδήματος, απαίτησε παράνομα και έλαβε χρήματα από αυτήν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, από το αρμόδιο Πρωτοδικείο είχε εκδοθεί σχετική απόφαση, η οποία προέβλεπε ότι η 26χρονη απαλλασσόταν από την υποχρέωση καταβολής των δικαστικών εξόδων, ενώ την ίδια στιγμή η συγκεκριμένη απόφαση προέβλεπε και το διορισμό της 50χρονης δικηγόρου, ως πληρεξούσιας συνηγόρου της 26χρονης.
Αξίζει να σημειωθεί πως η δικηγόρος είχε αποσπάσει τμηματικά το χρηματικό ποσό των 1.450 ευρώ, ενώ απαιτούσε και άλλα χρήματα από την 26χρονη, κατά την έκδοση της τελικής απόφασης της δικαστικής της υπόθεσης. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα και όταν τα παρέλαβε από την 26χρονη η δικηγόρος στο δικηγορικό της γραφείο στον Πειραιά συνελήφθη. Στη κατοχή της βρέθηκαν τα χρήματα. Σε βάρος της δικηγόρου σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση