GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορυδαλλός: «Χρωστούν» 67 ρεπό στον κάθε φύλακα

Περισσότερους από συνολκά δύο μήνες (67 ημέρες) σε ρεπό έχει να πάρει ο κάθε φύλακας στο σωφρωνιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού! Σύμ...


Περισσότερους από συνολκά δύο μήνες (67 ημέρες) σε ρεπό έχει να πάρει ο κάθε φύλακας στο σωφρωνιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού!
Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπ. δικαιοσύνης Χαράλμπος Αθανασίου, συνολικά, στις 30 Νοεμβρίου 2013, ο συνολικός αριθμός των οφειλόμενων ρεπό σε υπαλλήλους του κλάδου φύλαξης ήταν 12.926, και μάλιστα ο αριθμός αυτός διαμορφώθηκε μετά από την καταβολή αποζημίωσης μέρους των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων και τη χορήγηση του συνόλου των οφειλόμενων ρεπό στους υπαλλήλους που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν.
Συνολικά 193 είναι οι φύλακες που υπηρετούν στον Κορυδαλλό, όπως προκύπτει από το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης. Στις αρχές Ιανουαρίου και σύμφωνα με έγγραφο της τότε διευθύντριας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, ο αριθμός των υπαλλήλων του κλάδου φύλαξης που εκτελούν υπηρεσία φύλακα είναι 148 υπάλληλοι φύλαξης στο Κ.Κ. Κορυδαλλού (ανδρών) και 32 υπάλληλοι φύλαξης στο Αυτοτελές Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Κορυδαλλού. Στον αριθμό αυτό δεν συνυπολογίζονται έξι φύλακες που εκτελούν χρέη νοσοκόμου και επτά φύλακες που εκτελούν χρέη τεχνικού (υδραυλικού, ηλεκτρονικού, ηλεκτρολόγου κλπ).
Ο αριθμός των κρατουμένων ποικίλει κατά τη διάρκεια του έτους. Στο εν λόγω κατάστημα, τη 2α Ιανουαρίου 2014, κρατούνταν 1.931 άνδρες και 179 γυναίκες.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι η αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων που υπηρετούν στα Καταστήματα Κράτησης με την ένταξη 850 υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα δώσει τη δυνατότητα στους διευθύνοντες τα Καταστήματα Κράτησης να προγραμματίσουν τη χορήγηση των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων στους δικαιούχους υπαλλήλους.
Το έγγραφο του υπ. Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου, μετά από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου (ΑΝΕΛΛ) για τα οφειλόμενα ρεπό στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, που σύμφωνα με καταγγελίες ήταν περισσότερα από 17.000.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση