GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κρίση, ευκαιρία για κάθαρση στην ADAC;

Η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου ADAC μοιάζει με καζάνι που «βράζει». Τα πρόσφατα σκάνδαλα αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για να αντιμε...


Η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου ADAC μοιάζει με καζάνι που «βράζει». Τα πρόσφατα σκάνδαλα αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για να αντιμετωπιστούν τα κακώς κείμενα.
Θα την εκμεταλλευτούν όμως οι υπεύθυνοι;

H αλλοίωση της ψηφοφορίας για το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο στη Γερμανία ήταν μόνο η αρχή των αποκαλύψεων που έπληξαν, ίσως ανεπανόρθωτα, το κύρος της μεγαλύτερης γερμανικής λέσχης αυτοκινήτου ADAC. Ακολούθησε η είδηση για χρήση των ελικοπτέρων της οδικής βοήθειας από μέλη του προεδρείου απλά επειδή... βιάζονταν, και πιο πρόσφατα, η πολύκροτη παραίτηση του προέδρου της λέσχης.

Ποια όμως είναι η θέση της ADAC σήμερα στη Γερμανία; Η παντοδύναμη λέσχη εκπροσωπεί περίπου 19 εκατομμύρια μέλη και διαθέτει λόγο και ρόλο ακόμα και στην πολιτική. Για παράδειγμα τάσσεται κατά της επιβολής ενιαίου ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους, είναι κατά της επιβολής ειδικής φορολογίας σε εταιρικά αυτοκίνητα ή κατά της δημιουργία ειδικών περιβαλλοντικών ζωνών.

Ο βουλευτής των Πρασίνων, ειδικός σε ζητήματα συγκοινωνιών και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας στο κοινοβούλιο Άντον Χόφραϊτερ, μιλώντας στην DW, θεωρεί ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να σταματήσουν να δίνουν τόσο μεγάλη αξία, αλλά και εξουσία στην λέσχη αυτοκινήτου: «Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανική Ένωση είναι συχνά υπερβολικά υποχωρητικοί απέναντι σε αυτό το λόμπι. Ίσως οι πρόσφατες αποκαλύψεις να συμβάλουν έτσι ώστε τα μεγάλα κόμματα να διαφοροποιήσουν τη στάση τους».

Μόλις 15.000 μέλη αποχώρησαν

Η αποδοχή της λέσχης ADAC στους γερμανούς οδηγούς οφείλεται κυρίως στην οδική βοήθεια που προσφέρει. Σε 4,2 εκατομμύρια περιπτώσεις κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι οι άνθρωποι της οδικής βοήθειας βγαίνουν στους δρόμους για να βοηθήσουν αυτοκίνητα και οδηγούς. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι όμως και τα ασφαλιστικά πακέτα, αλλά και οι χρήσιμες πληροφορίες που λαμβάνουν οι οδηγοί όταν σχεδιάζουν ένα ταξίδι.

Λέγεται ότι τα σκάνδαλα στην ADAC, τα οποία γίνονται αμέσως πρώτη είδηση στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, έχουν στοιχίσει στη λέσχη το πολύ 15.000 μέλη. Σε αντίθεση με τα μέλη, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παίρνει αποστάσεις από τη λέσχη, τουλάχιστον προς το παρόν. Μετά το σκάνδαλο αλλοίωσης της ψηφοφορίας των μελών της λέσχης για το αγαπημένο αυτοκίνητο των Γερμανών, εταιρίες όπως η Volkswagen και η BMW ανακοίνωσαν ότι θα επιστρέψουν στη λέσχη παλιές και νέες βραβεύσεις.

Ο βουλευτής Άντον Χόφραϊτερ θεωρεί ότι η πίεση προς την παντοδύναμη λέσχη θα πρέπει να συνεχιστεί: «Είναι μια πολύ μεγάλη οργάνωση. Και μεγάλες οργανώσεις τείνουν να περιμένουν συνήθως να περάσει η μπόρα. Δεν θα ήταν έξυπνο όμως για την ADAC να το πράξει. Μόνο με πίεση θα αλλάξουν κάποια πράγματα μια για πάντα».

Deutsche Welle
Greek Finance Forum

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση