GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρία: Αιματηρές επιδρομές στο Χαλέπι

Ελικόπτερα του συριακού στρατού έριξαν και πάλι βαρέλια με εκρηκτικά στο Χαλέπι σκοτώνοντας 20 ανθρώπους. Ο ΟΗΕ θεωρεί πως η...

Ελικόπτερα του συριακού στρατού έριξαν και πάλι βαρέλια με εκρηκτικά στο Χαλέπι σκοτώνοντας 20 ανθρώπους.

Ο ΟΗΕ θεωρεί πως η προσφυγή στα όπλα αυτά αντιβαίνει στους διεθνείς νόμους, ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Αλλού στη χώρα αυτή που βρίσκεται σε πόλεμο εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε ανταρτικές οργανώσεις στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ (ανατολική Συρία), σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δύο παιδιά είναι μεταξύ των 20 νεκρών από τις επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού (βόρεια Συρία) που ελέγχονται από τους αντάρτες, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι από τις 15 Δεκεμβρίου 2013, πολλές εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε παρόμοιες επιδρομές, που μερικές φορές διαρκούν πολλές ημέρες.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν διαφύγει από τους τομείς που γίνονται στόχοι των επιθέσεων αυτών, οι οποίες εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες και από την 1η Φεβρουαρίου έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 300 ανθρώπου.

Οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άμαχοι και ανάμεσά τους περιλαμβάνονται δεκάδες παιδιά, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Παρατηρητηρίου.

Τα στρατεύματα του καθεστώτος ελέγχουν τις δυτικές συνοικίες του Χαλεπιού και τις τελευταίες ημέρες προωθήθηκαν προς ανατολάς και προς βορρά, σε περιοχές που μεγάλο μέρος τους βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Επιδρομές με βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά έγιναν επίσης εναντίον της πόλης Νταράγια, ενός προπύργιου των ανταρτών στην επαρχία της Δαμασκού που πολιορκείται εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο από το στρατό.

Η χρήση αυτών των παραγεμισμένων με TNT βαρελιών που έχουν καταστροφικά αποτελέσματα, έχει καταδικασθεί από τη διεθνή κοινότητα και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, η οργάνωση Μέτωπο αλ-Νόσρα, επίσημος κλάδος της Αλ-Κάιντα στη Συρία, και η άλλη ισχυρή ανταρτική ταξιαρχία, η Αχράρ αλ-Σαμ, εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ).

Ανταρτικές οργανώσεις, αγανακτισμένες από τις καταχρήσεις που αποδίδονται στο ΙΚΙΛ και τη βούλησή του για ηγεμονία, έστρεψαν στις αρχές Ιανουαρίου τα όπλα τους εναντίον του πρώην συμμάχου τους στον αγώνα εναντίον του καθεστώτος στις περιοχές που βρισκονται υπό τον έλεγχό τους στη βόρεια και την ανατολική Συρία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση