GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεκάδες νεκροί από βομβιστική επίθεση σε κινηματογράφο

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση εναντίον ενός κινηματογράφου στην Πεσαβά...


Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση εναντίον ενός κινηματογράφου στην Πεσαβάρ, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Τρεις χειροβομβίδες εξερράγησαν μέσα στον κινηματογράφο Shama, που είναι γνωστό ότι προβάλλει πορνογραφικές ταινίες, ανέφερε η τοπική αστυνομία.
"Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 16 τραυματίστηκαν", είπε ο Νατζίντ ουρ-Ρέχμαν, υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας.
Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου Λέιντι Ρίντινγκ, όπου μεταφέρθηκαν τα θύματα, επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτό.
Ο κινηματογράφος Shama προβάλει εδώ και 30 χρόνια δυτικές και πακιστανικές ταινίες πορνό. Το 2012 είχε πυρποληθεί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για την αμερικανική ταινία "Η αθωότητα των μουσουλμάνων" που προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ.
Ο Shama ανήκει στους Μπιλούρ, μια από τις πιο ισχυρές οικογένειες της Πεσάβαρ, που θεωρείται εκ των βασικών υποστηρικτών του εθνικιστικού κόμματος ANP το οποίο έχει τη φήμη του φιλοδυτικού και φιλελεύθερου και, ως εκ τούτου, θεωρείται εχθρικό απέναντι στις ισλαμιστικές οργανώσεις και τους Ταλιμπάν.
Ο κινηματογράφος φιλοξενεί τρεις προβολές πορνογραφικών ταινιών ημερησίως, σε μια "διακριτική" αίθουσα, στο πίσω μέρος του κτιρίου ενώ στην μπροστινή, μεγάλη αίθουσα, προβάλλονται εμπορικές ταινίες για το ευρύ κοινό.
Οι θεατές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μια "αυστηρώς ακατάλληλη" πληρώνουν 200 ρουπίες (1,6 ευρώ) και υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο από έναν φρουρό οπλισμένο με καλάσνικοφ προτού να τους επιτραπεί η είσοδος.
Την ώρα της επίθεσης, σήμερα, περίπου 80 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στον κινηματογράφο. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση