GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταζητούμενος για μαζικές δολοφονίες είναι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς

Έπειτα από τη φερόμενη χολιγουντιανή διαφυγή του με ελικόπτερο από την έπαυλή του στη Μεζιχίρια το βράδυ της Παρασκευής, ο...


Έπειτα από τη φερόμενη χολιγουντιανή διαφυγή του με ελικόπτερο από την έπαυλή του στη Μεζιχίρια το βράδυ της Παρασκευής, ο...
αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς καλείται να παραστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης Αρσέν Αβάκοφ ανακοίνωσε μέσω facebook ότι εξεδόθη σήμερα ένταλμα σύλληψης κατά του Γιανουκόβιτς.

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες που σχετίζονται με τους θανάτους διαδηλωτών στους δρόμους του Κιέβου.
Σύμφωνα με τον Αβάκοφ, ο αποπεμφθείς πρόεδρος έφυγε το βράδυ της Κυριακής από ιδιωτική κατοικία στο Μπαλακλάβα της Κριμαίας προς άγνωστη κατεύθυνση με αυτοκίνητο και τη συνοδεία ενός βοηθού του.
Νωρίτερα τη Δευτέρα είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο Γιανουκόβιτς είχε τεθεί «υπό κράτηση» στην Κριμαία, τις οποίες ωστόσο δεν επιβεβαίωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Άφαντος από το περασμένο Σάββατο
Το θρίλερ της εξαφάνισης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, οπότε και δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας στην έπαυλή του, οι οποίες φέρονταν να δείχνουν τη φυγή του το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με το περιεχόμενο των εικόνων, διέφυγε με ελικόπτερο.
Άγνωστη, πάντως, παραμένει η τωρινή τοποθεσία του αποπεμφθέντος προέδρου, ο οποίος το Σάββατο εγκατέλειψε το Κίεβο για τις ανατολικές περιοχές.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ο Γιανουκόβιτς το Σάββατο αποπειράθηκε να διαφύγει στη Ρωσία με μισθωμένο αεροπλάνο. Ωστόσο, η Υπηρεσία Συνοριακών Ελέγχων δεν επέτρεψε στο αεροσκάφος να απογειωθεί από την περιοχή του Ντόνετσκ, πόλης στην ανατολική Ουκρανία που αποτελεί παραδοσιακή βάση στήριξης του αποπεμφθέντος προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση