GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκουριές: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες

Ελεύθερα με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν τα τρία άτομα που συνελήφθησαν σήμερα κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στ...


Ελεύθερα με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν τα τρία άτομα που συνελήφθησαν σήμερα κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στα σχέδια εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική από το εργοστάσιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.
Πρόκειται για δύο γυναίκες 30 και 47 ετών και έναν άντρα 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απείθειας και της παράνομης βίας για τους οποίους θα οριστεί τακτική δικάσιμος.
Οι τρεις τους κατηγορούνται ότι απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.
Επίσης η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή δημοσιεύματα διαψεύδει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά διαδηλωτών.
«Αντίθετα ομάδα ατόμων δε συμμορφώνονταν με συνεχείς αστυνομικές συστάσεις και εντολές να απομακρυνθούν από το σημείο. Οι διατιθέμενες αστυνομικές δυνάμεις δεν προέβησαν σε χρήση δακρυγόνων μέσων εναντίον των διαδηλωτών, αλλά τους απομάκρυναν με την σωματική τους παρουσία» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Επισημαίνεται μάλιστα ότι όλες οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων έγιναν στο πλαίσιο της νομιμότητας και με πλήρη σεβασμό των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων.
Ωστόσο δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της έντασης που σημειώθηκε στις Σκουριές.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου.
Τι απαντά η «Ελληνικός Χρυσός» στις καταγγελίες των κατοίκων
Σχετικά με την καταγγελία του Συντονιστικού Φορέων Σταγείρων Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού ότι η «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» χρησιμοποιεί επικίνδυνα υλικά για την επίστρωση δασικών δρόμων ο εκπρόσωπος της εταιρίας Κώστας Γεωργαντζής δήλωσε ότι το υλικό που στρώνεται στον εν λόγω δρόμο είναι από λατομεία της περιοχής και τόνισε ότι όποιος θέλει μπορεί να προβεί σε δειγματοληψία.
Διαφωνεί το Συντονιστικό φορέων
Σε ανακοίνωση του Συντονιστικού Φορέων, επισημαίνεται ακόμη, ότι η εταιρία σκοπεύει να μεταφέρει στο εργοτάξιο των Σκουριών, κοντέινερς των οποίων η εγκατάσταση απαιτεί οικοδομική άδεια, την οποία, όπως καταγγέλλεται, δεν έχει εξασφαλίσει. Επίσης, όπως καταγγέλλει το Συντονιστικό Φορέων «σύμφωνα με τα αποτελέσματα αναλύσεων δειγμάτων τα υλικά που χρησιμοποιούνται περιέχουν αρσενικό και άλλα βαρέα μέταλλα».
«Αυτό το παιχνιδάκι με τις άδειες για κοντέινερ παρατράβηξε. Δεν φτιάχνουμε μεταλλείο με την άδεια της πολεοδομίας, φτιάχνουμε μεταλλείο με τις άδειες που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες αρχές», δήλωσε σχετικά ο κ. Γεωργαντζής.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση