GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βάφτισαν… κατάσκοπο τη δημοσιογράφο Πόπη Χριστοδουλίδου

Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη βρέθηκε η δημοσιογράφος και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, Πόπη Χριστοδουλίδου, επειδή σε ανάρτ...


Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη βρέθηκε η δημοσιογράφος και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, Πόπη Χριστοδουλίδου, επειδή σε ανάρτησή της σε μπλογκ που διατηρεί δημοσίευσε απόσπασμα από Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Σε βάρος της, μάλιστα, ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διαρροή στρατιωτικών μυστικών επειδή δεν συμμορφώθηκε με την υπόδειξη αστυνομικών από την Κρατική Ασφάλεια όπου οδηγήθηκε την Τετάρτη να διαγράψει την επίμαχη ανάρτηση.
Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από λίγες ημέρες η δημοσιογράφος στο μπλογκ της δημοσίευσε το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στο οποίο αναφέρεται ότι οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος μπορούν να συμμετέχουν στη φύλαξη ευαίσθητων στόχων με την ΕΛ.ΑΣ. σε χώρους εκτός της αρμόδιοτητας του λιμενικού σώματος.
Μετά την ανάρτηση η Πόπη Χριστοδουλίδου κλήθηκε στην Ασφάλεια στο κτίριο της ΓΑΔΑ όπου της έγιναν οι σχετικές «συστάσεις». Όταν εκείνη αρνήθηκε να διαγράψει την ανάρτηση ενημερώθηκε ότι σε βάρος της διενεργείται προκαταρκτική εξέταση με παραγγελία της Εισαγγελέος Πλημμελειοδικών Αθηνών «προς διερεύνηση τυχόν τέλεσης των πράξεων: (α) της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και (β) της μετάδοσης μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, υφίσταται αρμοδιότητα των κοινών ποινικών δικαστηρίων για τους μη στρατιωτικούς δράστες».
Έντονη ήταν η αντίδραση των συνδικαλιστικών σωματείων με την ΕΣΗΕΑ να τονίζει ότι «η όποια έρευνα δεν πρέπει να θέτει εν αμφιβόλω το δικαίωμα των δημοσιογράφων να ασκούν ελεύθερα το δημοσιογραφικό τους καθήκον με αποκαλύψεις κατόπιν τεκμηριωμένης έρευνας». «Η ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα πληροφόρησης των Ελλήνων πολιτών δέχτηκαν ένα ακόμη βαρύτατο πλήγμα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες υπερβαίνουν κατά πολύ το πλαίσιο του συγκεκριμένου περιστατικού και αναπτύσσουν τις εκφοβιστικές-παραλυτικές τους συνέπειες στο σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου και του δημοσιογραφικού λειτουργήματος».
Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. "..σε ανάρτησή της σε μπλογκ που διατηρεί δημοσίευσε απόσπασμα από Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.."

    Ποιο είναι το ΠΑΡΑΝΟΜΟ φύλο της εφημερίδας που καταστρατηγεί τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, να το αναρτήσουν όλοι στα μπλογκ για συμπαράσταση στον αγώνα κατά της διαπλοκής!

    Σε λίγο θα βγάλουν τρομοκράτες όλους όσους διαβάζουν και κάνουν αξιολόγηση τα ΦΕΚ.

    Σιγά και μη νοιάζονται για το αν ένας απολυμένος ειρηνοδικειακός γραμματέας συντάσσει συμβόλαιο όπου ένας αγράμματος ποιμένας χαρίζει στο γιο του ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟ, η το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα δείξει ενδιαφέρον να ελέγξει ΕΣΤΩ την επιπλέον προέκταση των ορίων http://skandalo-lavra-vatopedi-skyros.blogspot.se/ της δωρεάς των καταπατημένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση