GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Σαουδική Αραβία ο Ομπάμα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει να μεταβεί στη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο με στόχο να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ τ...


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει να μεταβεί στη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο με στόχο να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ της Ουάσινγκτον και του κυριότερου αραβικού συμμάχου της εξαιτίας της αμερικανικής πολιτικής όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τον εμφύλιο στη Συρία, όπως αναφέρει σε άρθρο της αμερικανική εφημερίδα.
Ο Ομπάμα προετοιμάζεται για μια συνάντηση με τον βασιλιά Αμπντάλα, αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη άραβες αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
«Πρόκειται για μια επιδεινούμενη σχέση» με μειωμένη εμπιστοσύνη, δήλωσε ένας άραβας αξιωματούχος σχολιάζοντας την ανάγκη να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή, η οποία αποφασίστηκε τις τελευταίες ημέρες, αναφέρει η εφημερίδα.
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έχει αρνηθεί να σχολιάσει τις πληροφορίες.
Οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία είναι σύμμαχοι από το 1932, οπότε δημιουργήθηκε το βασίλειο, γεγονός που έχει προσφέρει στο Ριάντ έναν ισχυρό στρατιωτικά προστάτη και στην Ουάσινγκτον ασφαλή αποθέματα πετρελαίου.
Όμως οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν δοκιμαστεί με αφορμή διάφορα ζητήματα.
Μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας απείλησαν με ρήξη με τις ΗΠΑ για να διαμαρτυρηθούν για την απραξία, όπως την χαρακτηρίζουν, της Ουάσινγκτον στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, αλλά και για την πρόσφατη προσέγγισή της με το Ιράν.
Η αντιπαλότητα του σουνιτικού βασιλείου με το σιιτικό Ιράν έχει εντείνει τις διαδογματικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή.
Ο βασιλιάς Αμπντάλα με την ευκαιρία της συνάντησης αναμένεται να ρωτήσει τον Ομπάμα γιατί αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αεροπορικά πλήγματα εναντίον της Συρίας, γεγονός που, σύμφωνα με σαουδαράβες και άλλους άραβες αξιωματούχους, ενίσχυσε τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, επισημαίνει η Ουόλ Στριτ Τζέρναλ.
«Από πολλές απόψεις η συνάντηση θα αφορά τα βασικά», δήλωσε ένας σαουδάραβας αξιωματούχος που έχει γνώση του θέματος. «Γιατί ο Ομπάμα ενήργησε με τον τρόπο αυτό;».
Η επίσκεψη του Ομπάμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την αποστολή στο Ριάντ του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Οι απανωτοί φόροι στα ακίνητα γονατίζουν τους Έλληνες. Ατελείωτες ουρές στις εφορίες και στις τράπεζες, όπου οι Έλληνες αδειάζουν τους μισθούς και τις αποταμιεύσεις τους στο παμφάγο φορομπηχτικό κράτος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη στήριξη ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ, αφού χρεοκόπησαν την Ελλάδα, αρπάζουν το βιος των Ελλήνων, διαλύουν τη μεσαία τάξη και οι άνθρωποι χάνουν την ακίνητη περιουσία και τις καταθέσεις τους. Η Ελλάδα σβήνει από τις διαπλεκόμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Γι' αυτό τρέμουν την ώρα της κάλπης.

    Ξέρουν ότι η ΝΔ είναι, ήδη , τρίτο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ στα όρια του 3%. Ξέρουν ότι ο κόσμος είναι οργισμένος και στις κάλπες ( δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές ) θα συντρίψει τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ. Θα ψηφίσει μαζικά ( ασχέτως από πρόσωπα σε όλες τις κάλπες ) τους υποψηφίους του Σύριζα, της Χ.Α, των ΑΝΕΛ, του ΚΚΕ. Αυτή τη φορά οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει ( κανείς τους ) να περάσει στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.Μόνο έτσι θα διαλυθεί το κομματικό κράτος που μας χρεοκόπησε.

    Όχι αποχή, όχι λευκό, όχι άκυρο, όχι διασπορά ψήφων σε θνησιγενή μικρά κόμματα ή σε ψευτοανεξάρτητους υποψηφίους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.Μην αφήσουμε ξανά τα κομματόσκυλα να επιπλεύσουν. Έχουν φάει τόσα που δεν χρειάζονται καρέκλες και εξουσία. Τον Μάιο, άνεργοι, νεόπτωχοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, νέοι, διαλύουμε το παρασιτικό κράτος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κανένας δήμαρχος, κανένας περιφερειάρχης, κανένας ευρωβουλευτής να μην ανήκει στα κόμματα της καταστροφής μας. Η ΝΔ κάτω από 10%, το βενιζελοπασοκ κάτω από το 3%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση