GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμία αλλαγή σε μεταθέσεις και προσλήψεις Σωμάτων Ασφαλείας μέσω Πανελλαδικών

Το καθεστώς προσλήψεων και μεταθέσεων στην ΕΛ.ΑΣ. επεκτείνεται και στην Πυροσβεστική. Τι θα ισχύσει, μετά από δηλώσεις στη Βουλή του...


Το καθεστώς προσλήψεων και μεταθέσεων στην ΕΛ.ΑΣ. επεκτείνεται και στην Πυροσβεστική. Τι θα ισχύσει, μετά από δηλώσεις στη Βουλή του Ν. Δένδια
Σύμφωνα με πληροφορίες από "Ναυτεμπορική", ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι το σύστημα προσλήψεων μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων «επεκτείνεται, διότι εντάσσεται στο σύστημα αυτό και η Πυροσβεστική».
Αναφερόμενος στις προβλέψεις του νομοσχεδίου για την Αστυνομία, υπογράμμισε ότι «το σύστημα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές του».
«Το σύστημα που έχουμε δεν υπηρετεί την κοινωνία, είναι πανάκριβο και τελικά δεν επιτυγχάνει το στόχο», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι μπορεί να «έγινε άλμα» στη βελτίωση της αντίληψης που έχει ο μέσος πολίτης για την Αστυνομία, αλλά χρειάζεται «με την ευρύτατη δυνατή συναίνεση να δημιουργήσουμε μία Αστυνομία που να περάσει το πρώτο μισό του 21ου αιώνα, γιατί με την υπάρχουσα λειτουργία δεν μπορεί να συνεχίσει».
Ανέφερε ακόμη ότι σύμφωνα με έρευνες η Αστυνομία έχει δείκτη αποδοχής 55% δείκτη, οι Βουλευτές 10% και η Προεδρία της Δημοκρατίας 35%.
Ως στόχο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έθεσε την αύξηση της αστυνόμευσης υπέρ των πολιτών.
Ανέφερε ότι υπάρχει ένας δείκτης που μετρά πόσες από τις εργατοώρες που διαθέτει η Αστυνομία τις επιστρέφει πίσω στον πολίτη ως αστυνόμευση.
Το ευρωπαϊκό πρότυπο είναι 20% και στην Ελλάδα ο δείκτης είναι 9,2% γιατί, όπως παραδέχθηκε ο κ. Δένδιας, οι αστυνομικοί ασχολούνται με γραφειοκρατικά θέματα.
Ωστόσο εκτίμησε ότι «μπορούν να φτάσουμε το δείκτη στο 13%-14% που σημαίνει αύξηση της παρεχόμενης αστυνόμευσης υπέρ του πολίτη κατά 50%».
Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση