GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά των Χριστοφοράκου και Καραβέλα

Νέα εντάλματα σύλληψης κατά των Μιχάλη Χριστοφοράκου και Χρήστου Καραβέλα. και οι δύο βρίσκονται εκτός Ελλάδος Τα εντάλματα φέρεται...


Νέα εντάλματα σύλληψης κατά των Μιχάλη Χριστοφοράκου και Χρήστου Καραβέλα. και οι δύο βρίσκονται εκτός Ελλάδος
Τα εντάλματα φέρεται να εκδόθηκαν για τυπικούς λόγους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εφετείο, τα δύο εντάλματα εκδόθηκαν ενόψει της ολοκλήρωσης του σκέλους της έρευνας που αφορά τη σύμβαση 8002 που υπογράφηκε το 1997 μεταξύ του ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρίας για την ψηφιοποίηση των κέντρων του οργανισμού.
Οι εφέτες ειδικοί ανακριτές οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση των "ωφέλιμων πληρωμών" που κατέβαλε σε κρατικούς αξιωματούχους η γερμανική εταιρία προκειμένου να επιλέγεται για προμήθειες του ελληνικού Δημοσίου, εντόπισαν εμβάσματα σχετιζόμενα με την επίμαχη σύμβαση του ΟΤΕ στα οποία εμπλέκονται οι δύο άλλοτε υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Siemens.
Έτσι πριν κλείσει η έρευνα για το σκέλος αυτό θα έπρεπε να αποστείλουν κλήσεις σε απολογία στους Χριστοφοράκο και Καραβέλα και ακολούθως να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, ώστε να κηρυχθεί το πέρας της έρευνας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Καραβέλας είχε διαφύγει στο εξωτερικό από το 2009, αμέσως μετά την κλήση του σε απολογία από τον ανακριτή που ερευνούσε τότε την υπόθεση Ν. Ζαγοριανό και πιθανότατα βρίσκεται στην Ουρουγουάη.
Για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της ελληνικής Siemens, Μ. Χριστοφοράκο, που έχει και γερμανική υπηκοότητα και που επίσης είχε διαφύγει στο εξωτερικό αμέσως μετά την κλήση του σε απολογία, το ζήτημα της έκδοσής του στην Ελλάδα είχε κλείσει καθώς με απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου της Γερμανίας κρίθηκε, το Νοέμβριο του 2009, ότι τα αδικήματα για τα οποία ζητούσε την έκδοσή του η Ελλάδα με τρία ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, έχουν παραγραφεί βάση του γερμανικού δικαίου.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση