GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θέλω να εξαντλήσω την πενταετία στο ΔΝΤ

Για τον θώκο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προαλείφεται η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η γυναίκα που..


Για τον θώκο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προαλείφεται η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η γυναίκα που..
. βρέθηκε στο επίκεντρο της διεθνούς κινητοποίησης για το ελληνικό χρέος. Η πρώην υπουργός της Γαλλίας δέχεται πιέσεις προς την κατεύθυνση αυτή από σημαντικά στελέχη συντηρητικών κομμάτων στην Ευρώπη, τα οποία επιμένουν στην ανάγκη να εγκαταλείψει τη σημερινή της αποστολή για να αντικαταστήσει τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Τι λέει η ίδια; Μιλώντας στην «Καθημερινή» για πιθανή μετακόμισή της στις Βρυξέλλες, επέμεινε ότι δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει το ΔΝΤ, όπου η θητεία της λήγει στα μέσα του 2015. «Θέλω να εξαντλήσω την πενταετία μου. Όταν αρχίζουν οι φήμες και τα σενάρια, είναι αδύνατον να τα σταματήσεις και γι’ αυτό θα συνεχίσω να λέω ότι δεν είμαι υποψήφια για την προεδρία της Κομισιόν», λέει η κ. Λαγκάρντ.

Στην επισήμανση ότι η αποκάλυψη των σημερινών της προθέσεων δεν αποτελεί δέσμευση παραμονής στο τιμόνι του ΔΝΤ, η κ. Λαγκάρντ απαντάει ότι είναι αδύνατον να είμαστε απόλυτοι σε ό,τι αφορά το μέλλον. «Τι θα γίνει αν με πατήσει λεωφορείο ή μου τύχει κάτι άλλο; Θεός φυλάξοι! Η μοίρα δεν είναι στα χέρια μου», θα πει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, υπερασπίστηκε τον ρόλο της στην προσπάθεια που κάνει για να πεισθούν οι δύο εταίροι του ΔΝΤ στην τρόικα, η Ε.Ε. και η ΕΚΤ, να προσφέρουν στην Ελλάδα περιθώριο ώστε να προωθήσει τις συμφωνηθείσες περικοπές δαπανών.

«Υπήρξα πολιτικός και παθιάζομαι με την πολιτική. Δεν είμαι, όμως, πολιτικό ζώον. Πιστεύω βαθιά στη δύναμη του ατόμου και στην ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε προνόμιο, εφόσον το άτομο εργάζεται σκληρά. Οι αρχές μου αυτές, όμως, δεν με τοποθετούν σε συγκεκριμένο ιδεολογικό, κομματικό χώρο», λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση