GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φραστική η παρενόχληση από τουρκική φρεγάτα

Φραστική ήταν η παρενόχληση του νορβηγικού πλοίου στο οικόπεδο επτά της κυπριακής ΑΟΖ, βορείως των δυο οικοπέδων όπου δραστηριοποιεί...


Φραστική ήταν η παρενόχληση του νορβηγικού πλοίου στο οικόπεδο επτά της κυπριακής ΑΟΖ, βορείως των δυο οικοπέδων όπου δραστηριοποιείται η γαλλική εταιρεία Total.
Αυτό δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.
Σύμφωνα με τον κ. Κασουλίδη, το περιστατικό παρακολουθούσαν οι κυπριακές αρχές, οι οποίες ήταν σε διαρκή επικοινωνία με το σκάφος της Total.
Το τουρκικό πλοίο, πρόσθεσε, δια ασυρμάτου κάλεσε το πλοίο της Total να εγκαταλείψει την περιοχή, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο Κύπριος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι θα προβεί σε διαβήματα προς τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Έθνη για την τουρκική συμπεριφορά.

Και τόνισε ότι θα πρέπει να προβληματίσει, τη στιγμή μάλιστα που τόσο ο γγ του ΟΗΕ όσο και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι δηλώνουν ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για κοινό ανακοινωθέν.
Ο υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, δήλωσε ότι η Τουρκία ακολουθεί τους τελευταίους μήνες μία τακτική, μέσω προκλήσεων και απειλών, να δημιουργεί εντάσεις στην περιοχή.

Εμείς, τόνισε, δεν θα ακολουθήσουμε αυτά τα παιχνίδια των προκλήσεων.
Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί σε όλους, κατέληξε, είναι ότι δεν απεμπολούμε κυριαρχικά δικαιώματα.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση