GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτική ρευστότητα στο Μαυροβούνιο

Το προεδρείο της αντιπολιτευόμενης συμμαχίας, Δημοκρατικό Μέτωπο (DF) αποφάσισε να μποϊκοτάρει πλήρως τις εργασίες της Βουλής του Μα...


Το προεδρείο της αντιπολιτευόμενης συμμαχίας, Δημοκρατικό Μέτωπο (DF) αποφάσισε να μποϊκοτάρει πλήρως τις εργασίες της Βουλής του Μαυροβουνίου λόγω της αποτυχίας υιοθέτησης νέου εκλογικού νόμου.

Παράλληλα, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη να συμμετάσχουν επειγόντως στην επίλυση των σοβαρών πολιτικών προβλημάτων στο Μαυροβούνιο.
Το Δημοκρατικό Κόμμα κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να απέχουν πλήρως από το έργο της Βουλής του Μαυροβουνίου.
Η Βουλή την Τρίτη δεν υιοθέτησε νόμο για την εκλογή βουλευτών και δημοτικών συμβούλων, επειδή δήλωσαν "παρών" οι βουλευτές του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών (DPS) και δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 των ψήφων.
"Με αυτή τη ανεύθυνη πράξη, το DPS πρόσθετα εμβάθυνε την δυσπιστία μεταξύ αντιπολίτευσης και κυβέρνησης που προκλήθηκε με την κατάφωρη εκλογονοθεία και κατάχρηση των κρατικών πόρων στις προεδρικές εκλογές" εκτίμησε το προεδρείο του Δημοκρατικού Μετώπου.
Η αντιπολιτευόμενη συμμαχία διεμήνυσε ότι κάθε αναβολή υιοθέτησης νέων κανόνων πλήττει την ομαλότητα της εκλογικής διαδικασίας και ότι το DPS αναλαμβάνει την ευθύνη για τη συνέχιση και την πιθανή κλιμάκωση της πολιτικής κρίσης.
Το DF εκτίμησε ότι αν ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς μονομερώς προκηρύξει δημοτικές εκλογές, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν την άνοιξη, θα ριζοσπαστικοποιήσει την πολιτική κατάσταση.
Ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη νοτιοανατολική Ευρώπη, Γέλκο Κάτσιν εκτίμησε ότι η απόφαση του Δημοκρατικού Μετώπου είναι απογοητευτική και σημείωσε με την αποχή του από τις εργασίες της Βουλής θα αυτοαπομονωθεί.
"Το Μαυροβούνιο δεν είναι Ουκρανία. Αν δεν υπήρξε συμφωνία κι αν δεν υιοθετήθηκε νέος εκλογικός νόμος, τότε πρέπει να καθίσουμε ξανά και να συζητήσουμε για να βρούμε λύση" τόνισε προσθέτοντας ότι καθήκον των βουλευτών είναι να γίνουν μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση