GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιατρίδη: «Το λιμάνι του Πειραιά δεν σας ανήκει...»

Την κατηγορηματική αντίθεση της στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς από τη συγκυβέρνηση, εξέφρασε η βουλευτής...


Την κατηγορηματική αντίθεση της στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς από τη συγκυβέρνηση, εξέφρασε η βουλευτής Δωδεκανήσου και τομεάρχης Ναυτιλίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μίκα Ιατρίδη.

«Κύριοι, το λιμάνι δεν σας ανήκει», τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, σημειώνοντας ότι μετά τις θεωρίες που ακούστηκαν από τον αρμόδιο Υπουργό, θα ήταν καλύτερα να πει το ΤΑΙΠΕΔ, ότι ξεπουλά το λιμάνι, όσο, όσο, για να εξυπηρετήσει το χρέος, όπως ακριβώς προβλέπεται και στο ν. 3986.

Στη συνέχεια, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι η επιλογή της πλήρους ιδιωτικοποίησης των λιμανιών δεν εφαρμόζεται, πλέον, στην Ευρώπη, ενώ με την πολιτική της η συγκυβέρνηση θα χαρίσει σε ιδιώτη το λιμάνι σε εξευτελιστική τιμή, τη στιγμή που τις υποδομές του τις έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός.

«Τα ιδιωτικά μονοπώλια κάνουν καλό μόνο στον εαυτό τους», επεσήμανε η βουλευτής Δωδεκανήσου, φέρνοντας ως παράδειγμα και τις υψηλές τιμές του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ σημείωσε ότι η απόφαση για την ιδιωτικοποίηση θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ο Υπουργός Ναυτιλίας με την πολιτική του χωρίζει και δεν ενώνει τη ναυτιλία» κατέληξε η Μίκα Ιατρίδη, προσθέτοντας ότι «κύριοι, δεν θα είστε σε αυτές τις θέσεις για πάντα. Το λιμάνι, όμως, θα είναι».

Ακολουθούν σημεία ομιλίας:

«Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

Λυπάμαι, αλλά παρά το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας αξιοσέβαστους κυρίους με καλοραμμένα κοστούμια και μεταξωτές γραβάτες.

Παρά το γεγονός ότι αφιερώσαμε τόση ώρα για να ενημερωθούμε για το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ.

Παρά το γεγονός ότι είχαμε πρόσφατα τον κ. Μηταράκη από την Κίνα να λειτουργεί ως μεταπράτης κινεζικών συμφερόντων.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε έναν νέο Υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος ακολουθεί μια μονοδιάστατη πολιτική και δεν προσπαθεί να ενώσει τη ναυτιλία, αλλά να τη χωρίσει.

Παρά το γεγονός ότι όλοι οι φορείς και ο κ. Ανωμερίτης έχουν εκφράσει την αντίθεση τους.

Παρά το γεγονός ότι είμαι σε όλη μου την καριέρα, ευγενική και ψύχραιμη.

Αυτή τη φορά, ξεκάθαρα, χωρίς περιστροφές και, επιτρέψτε μου να σας πω παντελονάτα και ναυτικά, ότι το Λιμάνι του Πειραιά δεν σας ανήκει.

Αντίθετα, προετοιμάζετε με την πολιτική σας μια ενδεχόμενη νέα Τσοχατζοπουλιάδα.

Κύριοι,

Όλος ο κόσμος απορεί με την επιμονή σας να ξεπουλήσετε το λιμάνι του Πειραιά.

Ένα διεθνές λιμάνι σε κομβικό σημείο της Μεσογείου με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Και εσείς, προκειμένου να τον ξεπουλήσετε, ήρθατε εδώ και μας παρουσιάσατε τον Πειραιά ως ένα μικρό λιμάνι, μη κερδοφόρο. Ως ένα λιμάνι μη ανταγωνιστικό που κανείς δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει. Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, εδώ, έξω στο Σύνταγμα.

Και επιτέλους, δεν χρειάζεται να μας κοροϊδεύετε με αναλύσεις και θεωρίες περί αξιοποίησης, όπως αυτές που ακούσαμε σήμερα.

Είστε το ΤΑΙΠΕΔ. Ένα ταμείο, που, σύμφωνα με τον ιδρυτικό σας νόμο, τον 3986, άρθρο 1, παράγραφος 2, σαφώς λέει «Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα µε όσα ορίζονται στην παράγραφο 17 του επομένου άρθρου».

Και εσείς, μας λέτε ότι θα χρησιμοποιηθεί προς όφελος του ελληνικού λαού.

Συνεπώς, θα περιμέναμε από εσάς να πείτε, ότι «κύριοι, εμείς θέλουμε να πουλήσουμε τον ΟΛΠ, όσο, όσο. Καιγόμαστε».

Αλλά, ούτε αυτό δεν μπορείτε να το πείτε. Αυτή είναι η ουσία.

Δεν σας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του λιμανιού.

Δεν σας ενδιαφέρει η ανάπτυξη της χώρας.

Εσείς θέλετε να ιδιωτικοποιήσετε πλήρως το λιμάνι. Κάτι, που, πλέον, δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη.

Θέλετε να βάλετε έναν, μόνον έναν, ξένο επενδυτή στο λιμάνι.

Αλλά, με συγχωρείτε, ο ΟΛΠ, παρά τις δυσκολίες, έχει επενδυτικό πρόγραμμα και, κυρίως, όλες τις υποδομές του τις έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός, ο έλληνας φορολογούμενος.

Εσείς σκοπεύετε να δώσετε αυτές τις υποδομές για μια γαλέτα, από αυτές που έτρωγαν οι κωπηλάτες στις ρωμαϊκές γαλέρες.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Γιατί αλήθεια, ποιον ανταγωνισμό προωθείτε, όταν ο ιδιοκτήτης του λιμανιού θα είναι ένας;

Ειλικρινά, δεν γνωρίζετε τι σημαίνει δεσπόζουσα θέση; Γνωρίζετε, αλλά δεν σας ενδιαφέρει.

Δεν βλέπετε τις αντιδράσεις της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Είναι πρωτοφανές αυτό, εσείς προωθείτε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο.

Ποιος μας εξασφαλίζει ότι ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα αποφασίσει να βρει άλλους επενδυτές για να παραχωρήσει δραστηριότητες του λιμανιού;

Δηλαδή, χωρίς να κάνει τίποτα, παρά μόνο αγοράζοντας τον ΟΛΠ για μια εξευτελιστική τιμή, μετά να παραχωρήσει δραστηριότητες και να κερδίσει τα διπλά και τα τριπλά;

Αλλά και αν δεν το κάνει, ποιος θα μας εξασφαλίσει για τη σταθερότητα των τιμών των υπηρεσιών;

Ο ΟΛΠ, αν δεν κάνω λάθος, έχει παγωμένες τις τιμές του εδώ και χρόνια. Τι θα γίνει με την ακτοπλοΐα, για παράδειγμα, και τα λιμανιάτικα των πλοίων μας;

Θυμίζω εδώ τι έγινε με τη γερμανική Χόχτιφ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τις τιμές που είχε για την Ολυμπιακή και τις άλλες εταιρείες, μια και ήταν ένα από τα ακριβότερα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Ή, μήπως, θα ελέγχει τις τιμές η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων του ν.4150; Έχετε δει εσείς καμία Αρχή να επιτελεί το ρόλο της;

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους; Ποιος αλήθεια πιστεύει ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις τους, ή τα εργασιακά τους δικαιώματα;

Και μιλάμε για τον ΟΛΠ, ο οποίος έχει κάνει την απαραίτητη προσαρμογή στο εργασιακό κόστος και ό,τι άλλο έχει ζητηθεί.

Αλήθεια, είδατε εσείς η κινεζική εταιρεία να έχει δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας; Μήπως έχει προσαρμόσει τις βάρδιες της από οκτάωρες σε δωδεκάωρες; Γνωρίζει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει εκεί; Όχι. Κανείς δεν γνωρίζει και κανείς δεν τολμά να πει το οτιδήποτε.

Και όμως, ήρθατε εδώ να μας πείτε απίθανες θεωρίες. Θεωρίες που δεν στέκουν σε καμία οικονομική λογική, σε καμία αναπτυξιακή πολιτική.

Η μόνη λογική σας, σας το είπα και πριν, είναι η πολιτική του «όσο-όσο». Η πολιτική του «βάλτε τώρα που γυρίζει».

Όμως, κανείς δεν σας έχει δώσει το δικαίωμα, κανείς δεν σας έχει νομιμοποιήσει, ειδικά ο ελληνικός λαός που άλλα του λέγατε και άλλα κάνετε, να μετατρέψετε το λιμάνι μας, σε απάγκιο ξενόφερτων αρπακτικών.

Η ειρωνεία ξέρετε ποια είναι;

Ότι ενώ οι δανειστές, κυρίως οι Γερμανοί, πιέζουν για ιδιωτικοποιήσεις, την ίδια στιγμή έχουν συνειδητοποιήσει ότι τυχόν πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σε κινεζικά συμφέροντα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα για τα δικά τους λιμάνια.

Σαν δυο γλάροι που τσουγκρίζουν τα κεφάλια τους βουτώντας για να πιάσουν τη μία και μοναδική μαρίδα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Όσοι είστε εδώ από το ΠΑΣΟΚ, δεν χρειάζεται να σας θυμίσω τι έλεγε ο τότε αρχηγός σας, ο κ. Παπανδρέου, με δάκρυα στα μάτια, για την παραχώρηση της προβλήτας στην κινεζική εταιρεία, μια μέθοδος που, σε κάθε περίπτωση δεν έχει σχέση με το τωρινό ξεπούλημα που επιχειρεί η κυβέρνηση την οποία και εσείς στηρίζετε.

Για τους συναδέλφους μου από τη Ν.Δ. το μόνο που έχω να πω είναι ότι με αυτά που ακούσαμε σήμερα από το ΤΑΙΠΕΔ, είτε έχει αλλάξει η θεωρία του φιλελευθερισμού και του ανταγωνισμού στην αγορά, είτε έχετε αλλάξει εσείς τη θεωρία και την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά αυτό, βέβαια, είναι δικό σας ζήτημα, όχι δικό μας.

Ολοκληρώνω, λέγοντας ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο ξεπούλημα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Άλλωστε, εμείς έχουμε καταθέσει με το πρόγραμμα μας συγκεκριμένες προτάσεις για τη λιμενική πολιτική.

Θεωρούμε την όλη μεθόδευση απαράδεκτη. Μια μεθόδευση που οδηγεί σε ιδιωτικό μονοπώλιο.

Και, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, κανένα ιδιωτικό μονοπώλιο δεν έχει φέρει αποτέλεσμα για την κοινωνία, παρά μόνο για τον εαυτό του.

Σε μια στιγμή που η κοινωνία μας έχει ανάγκη, χρειαζόμαστε τις βασικές μας υποδομές να είναι υπό δημόσιο έλεγχο. Και πολύ περισσότερο όταν το λιμάνι του Πειραιά είναι ζωντανό κομμάτι του κοινωνικού ιστού της πόλης.

Το λιμάνι του Πειραιά δεν σας ανήκει, ανήκει στον ελληνικό λαό, στους Έλληνες πολίτες.

Κύριοι, δεν θα είστε στις θέσεις αυτές για πάντα. Το λιμάνι όμως θα είναι.

Ευχαριστώ».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση