GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Νέα στοιχεία για τον εκτροχιασμό του τρένου

Δύο γυναίκες, η μία από τις οποίες ήταν Ρωσίδα, σκοτώθηκαν στις Άλπεις, από το θεαματικό εκτροχιασμό ενός τουριστικού τρένου ...

Δύο γυναίκες, η μία από τις οποίες ήταν Ρωσίδα, σκοτώθηκαν στις Άλπεις, από το θεαματικό εκτροχιασμό ενός τουριστικού τρένου που προκλήθηκε από την πτώση ενός βράχου πολλών τόνων.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 11:00 σε μια χιονισμένη περιοχή με δύσκολη πρόσβαση στα μισά του δρομολόγιου αυτού του μικρού τοπικού τρένου, ενός από τα πιο ιδιαίτερα της Γαλλίας.

Το οποίο συνδέει τη Νίκαια με το Ντιν-λε-Μπεν σε περισσότερο από τρεις ώρες διασχίζοντας την πλαγιά του βουνού.

Στο σημείο του δυστυχήματος, το τρένο έτρεχε με μειωμένη ταχύτητα, που στο σημείο αυτό της διαδρομής περιορίζεται στα 30 χλμ/ώρα.

Η Ρωσίδα τουρίστρια που σκοτώθηκε ήταν 49 ετών, ενώ το άλλο πρόσωπο που σκοτώθηκε, το οποίο καταγόταν από χωριό κοντά στον τόπο του δυστυχήματος, ήταν ηλικίας 82 ετών.

Οκτώ από τους τραυματίες, ένας από τους οποίους φέρει σοβαρά τραύματα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σεν-Ρος της Νίκαιας.

Ένας ένατος επιβάτης ήταν ελαφρότερα τραυματισμένος και δεν χρειάσθηκε να νοσηλευθεί.

«Είναι ένα τραγικό δυστύχημα, οι συνθήκες του οποίου συνδέονται με μια θανάσιμη σύμπτωση:

τη συγκυρία της διέλευσης του τρένου και της πτώσης αυτού του τεράστιου βράχου, βάρους περίπου είκοσι τόνων», υπογράμμισε ο εισαγγελέας του Ντιν-λε-Μπεν.

«Ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στο τρένο, πίσω από την καμπίνα του οδηγού. Ως επακόλουθο, το μπροστινό μέρος του τρένου έπεσε προς τη χαράδρα», εξήγησε ο αντινομάρχης του Καστελάν Σαρμπέλ Αμπού.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποιοι ήταν οι παράγοντες, κυρίως οι καιρικές συνθήκες, που μπορεί να έκαναν αυτό το βράχο να αποσπασθεί από το βουνό», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Φρεντερίκ Κιβιλιέ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση