GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πενήντα εννιά οι νεκροί από γρίπη

«Είναι τραγικό, ότι για ένα εμβόλιο των 6 ευρώ πεθαίνουν άνθρωποι”», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με αφορμή τον θάνατο ...


«Είναι τραγικό, ότι για ένα εμβόλιο των 6 ευρώ πεθαίνουν άνθρωποι”», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με αφορμή τον θάνατο 59 ατόμων από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Ο τελευταίος θάνατος καταγράφηκε σήμερα.
Συνολικά, από την αρχή του χειμώνα, συνολικά 181 άτομα έχει χρειαστεί να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ ενώ τα περισσότερα από τα θύματα έπασχαν από υποκείμενο νόσημα και δεν είχαν εμβολιαστεί.
Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, εκτεθειμένο έμεινε φέτος το 40% του πληθυσμού υψηλού κινδύνου που δεν κατάφερε να εμβολιαστεί, για τη φετινή εποχιακή γρίπη, καθώς, αρκετοί φαρμακοποιοί δήλωναν ότι οι ποσότητες των εμβολίων που έφτασαν στα χέρια τους ήταν πολύ μικρότερες από τις παραγγελίες τους και παράλληλα δεν εστάλησαν εμβόλια στις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ.
«Το φαινόμενο έφτασε στο απροχώρητο αρχές Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησε το κύμα επιδημίας στη χώρα μας και εμβόλια δεν υπήρχαν για να καλύψουν ούτε τα άτομα υψηλού κινδύνου», αναφέρει ο ΙΣΑ σημειώνοντας ότι η διάρκεια κάλυψης του εμβολίου φτάνει τους τρεις μήνες, γεγονός που αύξησε κατακόρυφα τις ανάγκες της χώρας αρχές Ιανουαρίου, αφού ακόμη και αυτοί που είχαν εμβολιαστεί αρχές Οκτωβρίου, ήταν ακάλυπτοι.
Ο ΙΣΑ χαρακτηρίζει εγκληματική την έλλειψη εμβολιαστικής πολιτικής στην Ελλάδα και παροτρύνει όλους τους γιατρούς- μέλη του να βρίσκονται σε διαδικασία επαγρύπνησης και να καθοδηγούν τους ασθενείς τους για τα μέτρα προφύλαξης και την κατάλληλη αντιική θεραπεία, ώστε να περιορίσουν όσο μπορούν τη μετάδοση του ιού στην κοινότητα.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση