GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κρητικιά αρχιτέκτων βραβεύτηκε για το έργο της!

Ένα από τα καλύτερα έργα νέου αρχιτέκτονα στην Ελλάδα βρίσκεται στην Κρήτη. Και το έχει επιμεληθεί η Κρητικιά Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε...


Ένα από τα καλύτερα έργα νέου αρχιτέκτονα στην Ελλάδα βρίσκεται στην Κρήτη. Και το έχει επιμεληθεί η Κρητικιά Αρχιτέκτων Μηχανικός Ελευθερία Τζανάκη, που διακρίθηκε...

ανάμεσα σε 191 συνολικά συμμετοχές.

Το έργο που βραβεύθηκε σε πανελλήνια κλίμακα, βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης και είναι μια διάσημη πλέον αστική διπλοκατοικία. Η νεαρή Αρχιτέκτων Μηχανικός βραβεύθηκε για το έργο της σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη.

Η διάκριση είναι Πανελλήνια και δόθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης ΔΟΜΕΣ: International Review of Architecture.

Η Ελευθερία Τζανάκη κρίθηκε ως μία από τις καλύτερες Αρχιτέκτων Μηχανικούς στην Ελλάδα από τους Richard Meier, αρχιτέκτων, ιδρυτή και διευθύνων εταίρο του γραφείου Richard Meier and Partners, κάτοχου του Βραβείου Pritzker (1984) και του Χρυσού Μεταλλίου AIA - American Institute of Architects (1997), τον Juhani Pallasmaa, αρχιτέκτων, πρώην καθηγητή αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο του Helsinki, πρώην διευθυντή του μουσείου Φινλανδικής αρχιτεκτονικής και μέλους της Κριτικής Επιτροπής των Βραβείων Pritzker και τον Μιχαήλ Λυκούδη, αρχιτέκτων, καθηγητή και κοσμήτορα της Αρχιτεκτονικής Σχολής του University of Notre Dame ΗΠΑ, πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής των Βραβείων Richard H. Driehaus.

Η Αρχιτέκτων Μηχανικός Ελευθερία Τζανάκη έχει σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Μεταπυχιακές σπουδές στο Columbia University της Νέας Υόρκης.

Η Ελευθερία Τζανάκη μίλησε αποκλειστικά στο prismanews.gr και αναφορικά με την βράβευση της δήλωσε ότι "Με τιμάει ιδιαίτερα η διάκριση αυτή από το περιοδικό ΔΟΜΕΣ και κυρίως το γεγονός ότι η επιλογή έγινε από τρεις καταξιωμένους διεθνώς αρχιτέκτονες. Παροτρύνω όλους τους νέους μηχανικούς να αισιοδοξούν, να μην πάψουν να δημιουργούν και ότι κάνουν να το κάνουν με αγάπη και μεράκι".

Το κτίριο

Το κτίριο αποτελεί μία αστική διπλοκατοικία με ισόγειο κατάστημα και υπόγειους μηχανολογικούς και αποθηκευτικούς χώρους, όλα τοποθετημένα καθ' ύψος. Το γωνιακό οικόπεδο βρίσκεται σε δύο κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε περιοχή κατοικίας. Το σχήμα του οικοπέδου, πεντάγωνο σε κάτοψη, αλλά και ο συντηρητικός οικοδομικός κανονισμός της περιοχής, ήταν ένα εμπόδιο, αλλά συνάμα και μία πρόκληση τόσο για τον σχεδιασμό, όσο και για τον τρόπο κατασκευής.




prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση