GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κοντά σε συμφωνία» για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών η Κύπρος

Τα Ηνωμένα Έθνη επεξεργάζονται εδώ και μήνες την διατύπωση που θα έχει "κοινή ανακοίνωση" για την επανεκκίνηση των... διαπρα...

Τα Ηνωμένα Έθνη επεξεργάζονται εδώ και μήνες την διατύπωση που θα έχει "κοινή ανακοίνωση" για την επανεκκίνηση των...
διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οποίες διακόπηκαν στα μέσα του 2012.

"Διεξάγονται σημαντικές διαβουλεύσεις για την επεξεργασία ενός τελικού και ουσιαστικού κοινού ανακοινωθέντος", δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο Χρ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει σχετικά τα πολιτικά κόμματα την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Αθήνα για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε "ευαίσθητο σημείο", είπε ο Στυλιανίδης, χωρίς να επεκταθεί. "Ακόμη και μια λέξη θα μπορούσε να κάνει διαφορά."

Η κυπριακή κυβέρνηση επιμένει σε μια κοινή ανακοίνωση που θα περιγράφει τις βασικές αρχές μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας, με την ελπίδα ότι θα αποφευχθούν οι παγίδες του παρελθόντος που έχουν οδηγήσει επανειλημμένα τις συνομιλίες σε αδιέξοδο.

Το Κυπριακό επανήλθε στο προσκήνιο μετά την ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο πρώτα από το Ισραήλ και μετά από την Κύπρο.

Η Τουρκία αμφισβητεί το δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα και την 1η Φεβρουαρίου τουρκικό πολεμικό πλοίο απώθησε νορβηγικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κύπρου, λέγοντας ότι επιχειρούσε εντός των χωρικών της υδάτων.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση