GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Υπολογίζουμε με τον σωστό τρόπο και έχει ενημερωθεί η τρόικα»

Τα θέματα της οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπ...


Τα θέματα της οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, ενημέρωσε τους Σαμαρά και Βενιζέλο για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στη Φρανκφούρτη και συζήτησαν για θέματα γενικότερης οικονομικής πολιτικής.
Σχετικά με το θέμα της αμφισβήτησης του τρόπου υπολογισμού του πλεονάσματος από τη Eurostat, ο κ Στουρνάρας τόνισε: «Το πρωτογενές πλεόνασμα θα βγει απολύτως σύμφωνα με τα στοιχεία και με τους κανόνες που υπάρχουν. Και θέλω απλώς να σας επισημάνω ότι ο τρόπος που υπολογίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι πολύ πιο περιοριστικός από τον τρόπο με τον οποίο το υπολογίζει η Eurostat. Δηλαδή, αν δείτε τους προηγούμενους μήνες, κάθε μήνα που κάναμε ανακοίνωση δίναμε και πως θα ήτανε βάσει της Eurostat και πως θα είναι σύμφωνα με το πρόγραμμα. Το πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι πολύ λιγότερο και είμαι βέβαιος ότι όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χαρούν πάρα πολύ, και όχι μόνο ο κ. Σαμαράς, με το αποτέλεσμα που θα έχουμε σε λίγες ημέρες».
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, μετά από άλλη σχετική ερώτηση πρόσθεσε πως «υπολογίζουμε με το σωστό τρόπο και έχει ενημερωθεί και η τρόικα για αυτό. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση». «Το 2013 υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που υπολογίζεται το πλεόνασμα σύμφωνα με το πρόγραμμα. Δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφισβήτηση γι’ αυτό» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. ΧΙΛΙΑΔΕΣ οι νεκροι
    απο την ελληνικη κριση!
    Δεκαδες οι ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ!

    Δες: http://zerogeographic.wordpress.com/2013/12/23/οι-νεκροι-τησ-ελληνικησ-κρισησ-2008-2013/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση