GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Π. Σαξώνης: Άτοκα δάνεια σε δημοτικούς υπαλλήλους έδινε ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Εξυπηρέτηση σε δημοτικούς υπαλλήλους, υπό τη μορφή χορήγησης άτοκων δανείων, έκανε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μέσω του πρώην ταμία Παναγιώτη...

Εξυπηρέτηση σε δημοτικούς υπαλλήλους, υπό τη μορφή χορήγησης άτοκων δανείων, έκανε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μέσω του πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη. Η ομολογία αυτή, του ίδιου του Π. Σαξώνη, βρέθηκε στο επίκεντρο της...
8ης μέρας της δίκης για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, που εξετάζεται, σε δεύτερο βαθμό, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας το καθεστώς αδιαφάνειας που επικρατούσε επί σειρά ετών στα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην ταμία Μάκης Καυκόπουλος προέβη σε δήλωση για λογαριασμό του εντολέα του, επιχειρώντας να δώσει απάντηση σε στοιχεία που προσκόμισε την περασμένη εβδομάδα η υπεράσπιση του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου περί αναλήψεων μετρητών από τα δημοτικά ταμεία, πριν από το 1999, που κατέληγαν ισόποσα σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του Π. Σαξώνη.

Στη δήλωσή του, ο τελευταίος έκανε λόγο για άτοκα δάνεια που έπαιρνε ο ίδιος, αλλά και συνάδελφοί του δημοτικοί υπάλληλοι, με τους οποίους διατηρούσε "φιλικές σχέσεις", προκειμένου να καλύψουν -προσωρινά- προσωπικές τους ανάγκες. Τα χρήματα αυτά -σύμφωνα με την εκδοχή του- επιστρέφονταν ύστερα από λίγες ημέρες και δεν αποτέλεσαν προϊόν υπεξαίρεσης. Επρόκειτο για χρήματα που ο ίδιος εκταμίευε προκειμένου να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Είναι η πρώτη φορά που ο πρώην ταμίας αναφέρθηκε σ' αυτήν την πρακτική, την οποία αποκάλεσε "παράτυπη", εξηγώντας μάλιστα ότι το καθεστώς αυτό το συνάντησε στον Δήμο, όταν προσελήφθη το 1991, και σταμάτησε το 1999, όταν διευθυντής της ταμειακής υπηρεσίας ανέλαβε ο εκ των συγκατηγορουμένων του Θ. Γκόλας.

Ο εισαγγελέας της έδρας, σχολιάζοντας, έκανε λόγο για "παρατράπεζα" που στήθηκε στον δήμο, την ίδια ώρα που οι δικαστές της έδρας ρωτούσαν τον κατηγορούμενο γιατί αποκάλυψε μόλις τώρα αυτήν την εκδοχή, την οποία αποσιώπησε κατά την πρωτοβάθμια δίκη. "Τώρα το θυμήθηκα. Δεν ρωτήθηκα γι' αυτό" απάντησε.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση