GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελία του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος για έκδοση διαταγή πληρωμής

Έγγραφη καταγγελία προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας Θεόφιλο Ξανθόπουλο, η οποία κοινοποιήθηκε προς τον Υπουργό Δικαι...


Έγγραφη καταγγελία προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας Θεόφιλο Ξανθόπουλο, η οποία κοινοποιήθηκε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και...

Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου απέστειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μία εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με την από 18/12/2013 αίτηση της προς το Ειρηνοδικείο Δράμας, ζήτησε και πέτυχε την έκδοση της διαταγής πληρωμής κατά του μέλους του Συλλόγου Δανειολήπτων και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος για το ποσό των 16.598,35€.

Ωστόσο, στην αίτηση της τράπεζας, όσο και στην απόφαση του δικαστού δεν μνημονεύεται πουθενά ο αριθμός της σύμβασης με βάση την οποία, ζητήθηκε η έκδοση της διαταγής πληρωμής. Επιπλέον δεν προσαρμόστηκε για το πρωτότυπο της σύμβασης αυτής, ούτε υπάρχει αντίγραφό της στα σχετικά της πιο πάνω διαταγής πληρωμής, που τηρούνται στο αρχείο του εκδόσαντα αυτής δικαστηρίου.

Όπως υπογραμμίζεται, αυτή η διαδικασία αντίκειται σαφώς τις διατάξεις των άρθρων του Α.Κ. και του Κ. πολ. Δ. που αναφέρονται στην έκδοση διαταγών πληρωμής και βλάπτει υπέρμετρα τα συμφέροντα των δανειοληπτών, εφόσον στην ουσία εκδίδονται με σύντομες αποφάσεις εναντίον τους, με αποτέλεσμα να πρέπει να ξεκινήσουν δικαστικές διαμάχες με τις τράπεζες, το οικονομικό βάρος των οποίων δεν μπορούν να σηκώσουν.

Παρακαλούμε όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου τόσο οι δικηγόροι των τραπεζών και οι δικαστές να ακολουθούν τις διατάξεις του νόμου, ιδίως όταν πρόκειται για υποθέσεις εξολοθρεμένων οικονομικά δανειοληπτών και συμπολιτών μας που μαστίζονται από την οικονομική κρίση.

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας: «Αρμόδιο είναι το δικαστήριο»

Αρνήθηκε να απαντήσει επί της συγκεκριμένης καταγγελίας που εστάλη από το Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Μιλώντας στο radio1d.gr, παρέπεμψε το δανειολήπτη στο δικαστήριο όπου θα αποφασιστεί αν είναι νόμιμη ή όχι η διαταγή πληρωμής. Υπογράμμισε οτι δεν πρέπει να βγαίνουν διαταγές πληρωμής «στο πόδι».

Μίλησε για την ταλαιπωρία του πολίτη από τις δικαστικές διαμάχες και τα δυσβάσταχτα δικαστικά έξοδα που καλείται να πληρώσει ο πολίτης. Υπενθύμισε τους παράλληλους θεσμούς όπως η δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας.

«Το τελευταίο διάστημα», είπε, «οι αποφάσεις από τα ανώτατα ακυρωτικά δικαστήρια βάλουν κι απονομιμοποιούν στη συνείδηση των πολιτών όλους αυτούς τους νόμους του μνημονίου που είναι σε βάρος της καθημερινότητας των πολιτών. Διαμορφώνεται ένα άλλο κλίμα, η Δικαιοσύνη ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών.

Κάλεσε τους πολίτες να αντιδρούν, να μην αδιαφορούν και να μην παραιτούνται.

Ακούστε την εκπομπή εδώ

Danioliptes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση