GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν αν επιμυκηνθεί η ζωή του φρέσκου γάλακτος

Σημαντικό πλήγμα στην απασχόληση θα προκαλέσει η επιχειρούμενη ρύθμιση για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος. ...


Σημαντικό πλήγμα στην απασχόληση θα προκαλέσει η επιχειρούμενη ρύθμιση για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος.

Οπως υποστηρίζουν οι αγελαδοτρόφοι θα χαθούν 50.000 θέσεις εργασίας, ενώ εν αμφιβόλων τίθεται και το οικονομικό όφελος για τον καταναλωτή. Το θέμα απασχόλησε εκ νέου συνάντηση που είχαν το πρωί εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδος και της Ένωσης Φυλής Χολστάιν, με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλο.
«Η ελληνική αγελαδοτροφία παράγει ποιοτικό, εγγυημένο προϊόν και θα πρέπει να τη στηρίξουμε», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος, προσθέτοντας πως οι προτάσεις του ΟΟΣΑ ή οποιουδήποτε άλλου διεθνούς οργανισμού θα πρέπει να περνούν «από κόσκινο».
«Ήταν μια κρίσιμη συνάντηση. Οι θέσεις τού υπουργού μάς ικανοποίησαν και ευελπιστούμε ότι θα περάσουν», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Αθανάσιος Βασιλέκας, επισημαίνοντας ότι αυτό που σήμερα θα έπρεπε να απασχολεί είναι πώς θα στηριχθεί η αγελαδοτροφία, η οποία καλύπτει μόλις το 35% των αναγκών της χώρας σε γάλα.
Τον κώδωνα του κινδύνου για εισαγωγή φρέσκου γάλακτος από άλλες χώρες, στην περίπτωση που επιμηκυνθεί η διάρκειά του, έκρουσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνική Κτηνοτροφίας Παναγιώτης Πεβερέτος. «Στην Ιταλία, για παράδειγμα, υπάρχει φρέσκο γάλα διάρκειας ορισμένων ημερών και άνετα θα μπορεί να το φέρει κανείς στην Ελλάδα. Θα πουλιέται στα ράφια ιταλικό φρέσκο γάλα», είπε και προσέθεσε πως οι φορείς του κλάδου θα ενημερώσουν για τις θέσεις τους σήμερα και αύριο τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου.

fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση