GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκαίνια ανακαινισμένου κτηρίου Εισοδίων Θεοτόκου Βύρωνα

Εγκαίνια ανακαινισμένων κτηρίων της Ιεράς Μονής Εισοδίων Θεοτόκου Ζωοδόχου Πηγής Βύρωνα από τον...


Εγκαίνια ανακαινισμένων κτηρίων της Ιεράς Μονής Εισοδίων Θεοτόκου Ζωοδόχου Πηγής Βύρωνα από τον...
Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ.

Σήμερα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ πραγματοποίησαν τα εγκαίνια των κτηρίων της Ιεράς Μονής Εισοδίων Θεοτόκου Βύρωνα, που θα χρησιμεύσουν ως ξενώνας για τη φιλοξενία άπορων φοιτητών των θεολογικών σχολών αλλά και ως εκθετήριο με αντικείμενα εκκλησιαστικής μικρασιατικής τέχνης, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών που πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής. Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο Δήμαρχος Καισαριανής Αντώνης Καμπάκας, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Άννα Παπαδημητρίου - Τσάτσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Νίκος Ανδρουλακάκης, πολλοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Το έργο αυτό, υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις εκ των οποίων η Περιφέρεια Αττικής, χρηματοδότησε τη δεύτερη, που περιλάμβανε την πλήρη εσωτερική και εξωτερική ανακαίνιση του κτίσματος και την αποκατάσταση των βλαβών που αυτό είχε υποστεί. Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε περίπου στα 2 εκ. Ευρώ και προέρχεται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Εξωτερικά, αντικαταστάθηκε όλη η κεραμοσκεπή , ανακατασκευάσθηκαν όλες οι όψεις και επενδύθηκε το σύνολο του κτηρίου με θερμοπρόσοψη, εξασφαλίζοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας

Εσωτερικά, τοποθετήθηκαν νέα δάπεδα και ψευδοροφές, κατασκευάσθηκαν από την αρχή όλα τα δίκτυα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων ώστε το κτήριο να γίνει ενεργειακά αποδοτικότερο και φιλικότερο προς τους χρήστες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία και στηρίζει το σημαντικό της έργο προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Περιφέρεια και Εκκλησία έχουν υποχρέωση να στηρίζουν τον πολίτη, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της βαθειάς κοινωνικής κρίσης και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε με επιτυχία συνεργαστεί και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για τη δημιουργία έργων κοινωνικής πρόνοιας και στήριξης των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού. Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εκκλησία έχουν χρέος με όλες τους τις δυνάμεις να βρίσκονται κοντά στους πολίτες και να προασπίζουν την κοινωνική συνοχή, αναπληρώνοντας τα κενά της κεντρικής διοίκησης και τις ανεπάρκειες της Πολιτείας».

Ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη συνδρομή τους ώστε να παραδοθούν δομές για την υποστήριξη του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Μητρόπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση