GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κακοί πράκτορες, έλλειψη ρευστότητας και "υπερβολές" της ΔΕΙΑ – Εποπτείας αποδυναμώνουν τις ασφαλιστικές εταιρίες

Πολλοί παράγοντες αποδυναμώνουν την ισχύ και προσφορά στην κοινωνία του θεσμού της Ιδιωτικής ασφάλισης και του ρόλου της Ιδιωτικής ασφα...

Πολλοί παράγοντες αποδυναμώνουν την ισχύ και προσφορά στην κοινωνία του θεσμού της Ιδιωτικής ασφάλισης και του ρόλου της Ιδιωτικής ασφαλιστικής επιχείρησης.

Στην Ελληνική κοινωνία για χρόνια πολλά οι «κακώς» πληροφορημένοι δημοσιογράφοι ακόμα και πολλοί που ωφελήθηκαν από ιδιαίτερες σχέσεις με τις εταιρίες ΔΕΝ πρόβαλλαν το θετικό έργο της ιδιωτικής ασφάλισης όπως έκαναν συνάδελφοί τους στο εξωτερικό. Η παραπληροφόρηση και «μισή αλήθεια» οδήγησαν σε μια νοοτροπία γενικευμένης καταδίκης και ισοπέδωσης του έργου των ασφαλιστικών εταιριών. Στα γραφεία του Παύλου Ψωμιάδη βρέθηκαν αποδείξεις για πολλούς και κάποτε θα πρέπει να έρθουν στο φως και για δημοσιογράφους που παριστάνουν τους δήθεν παράγοντες σε ημερήσιες εφημερίδες και για τις σχέσεις τους με χορηγίες και «δώρα» και μισθούς από σωματεία. Η ιδιωτική ασφάλιση «σφυροκοπείται» συνεχώς από αυτούς που θα ‘πρεπε να προβάλλουν την ωφέλεια και όχι την εξαίρεση.

Μέσα σ’ αυτό το απαξιωτικό κλίμα έγινε και η τελευταία συνάντηση των επικεφαλής της ΕΑΕΕ με τη ΔΕΙΑ στην οποία ο επικεφαλής της ΔΕΙΑ δεν παρίσταται με άκομψο τρόπο σε ένα θεσμό που η ΤτΕ τραυμάτισε με το PSI και που εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο σέβονται και εμπιστεύονται. Ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ άνθρωποι της ALLIANZ, εταιρίας με 76 εκατ. πελάτες και 151.000 εργαζομένους, άνθρωποι της Generali (εταιρία από το 1831) με 65 εκατ. πελάτες και 80.000 εργαζομένους, του Ομίλου AXA Γαλλίας με 101 εκατ. πελάτες και 163.000 εργαζομένους, η Groupama με 13 εκατ. πελάτες, η ING με 85 εκατ. πελάτες και 100.000 εργαζομένους, η ERGO, η INTERAMERICAN, η ΕΘΝΙΚΗ κ.λπ… Είναι γνωστά τα παράπονα που εκφράσθηκαν σε δημοσιογραφικούς κύκλους και για τον τρόπο που αντιμετωπίσθηκαν όπως και για την «επιδρομή» των ελεγκτών υπαλλήλων που επισκέφθηκαν τις εταιρίες απαιτώντας πάραυτα ένα σωρό υποχρεώσεις ενός ανοργάνωτου κράτους που επί χρόνια «παρανομούσε» σπαταλώντας τα χρήματα του ελληνικού λαού που πλήρωνε με τις αποταμιεύσεις του Ταμεία και ασφαλιστικές, που διέλυσαν η διαφθορά και το κομματικό κράτος του συνδικαλισμού και της παρέας.

Στο «ροκάνισμα» της φήμης των εταιριών συνέβαλλε και μια μερίδα κυρίως «κακών» πρακτόρων με εκβιαστικές μεθόδους μεταφοράς χαρτοφυλακίων και ζημιών. Οι άνθρωποι του Agency δεν είχαν και ούτε έχουν σχέση με όλα αυτά τα φαινόμενα της κακής πρακτικής με πληρωμές μηνών και… ετών!!! Ο ΠΣΑΣ και οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι παγιδεύτηκαν σε μια αδύναμη εκπροσώπηση (29 άτομα ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές του ΠΣΑΣ που «προεδρεύει» η κ. Γρυπάρη με μέλη των 10 ψήφων!) Αποδυναμώθηκαν ακόμα με τη λεγόμενη ΕΑΔΕ που δεν είναι ΣΩΜΑΤΕΙΟ αλλά ένωση προσώπων και ΔΕΝ προωθεί σωματειακά συμφέροντα και που μάλλον κάνει… «θόρυβο» δημοσίων σχέσεων παρά έργο ουσίας. Άλλα προβλήματα έχουν οι πρακτορομεσίτες και άλλα οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι… «Χάθηκε» η φωνή του ασφαλιστικού συμβούλου και σε βάρος του βγαίνουν και ανακοινώσεις που δεν τον αφορούν όπως π.χ. όλα αυτά του εισπρακτικού, δυσκολεύοντας και τις σχέσεις του με τις ασφαλιστικές εταιρίες εξαιτίας προβλημάτων μιας μερίδας μεσιτοπρακτόρων που ζουν σαν μετανάστες από εταιρία σε εταιρία.

Τα προβλήματα που «φόρτωσαν» στις εταιρίες οι πράκτορες οδήγησαν στην έλλειψη ρευστότητας σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση. Γύρω στο 1 ΔΙΣ. είναι το ποσό που «κυκλοφορεί» στα ταμεία πρακτορομεσιτών που είναι σε «διακανονισμό» και που καλούνται οι ασφαλιστικές εταιρίες να πληρώσουν απ’ την τσέπη τους έναντι των υποχρεώσεων προς την εποπτεία που δυσκολεύει τους πελάτες εξαιτίας τους με την προσπάθεια νοικοκυρέματος. Η ΠΟΑΔ ΔΕΝ μας απάντησε ακόμα στο ερώτημα του NEXTDEAL τι έγινε στην Κοζάνη και εάν έγιναν παρατυπίες στις εκλογές (Δείτε εδώ). Σήμερα την καλούμε να απαντήσει και για το πόσα χρήματα χρωστάνε μέλη της στον ΟΜΙΛΟ ΑΣΠΙΣ δηλαδή στους πελάτες της πέντε χρόνια μετά που αν τα είχαν δώσει αρκετές χιλιάδες θα είχαν αποζημιωθεί… Περιμένουμε και από τον κ. Καραβία, Πρόεδρο του ΣΕΜΑ, διευκρινήσεις για τις αναπάντητες ερωτήσεις μελών του ΠΣΑΣ σχετικά με την αστική ευθύνη τους και τις συγκρούσεις συμφερόντων με τις εταιρίες στο οποίο οδηγούνται εξαιτίας του ασφαλιστηρίου που έκανε σε συνεργασία με τον ΠΣΑΣ…

Αυτό το κλίμα που δημιουργήθηκε, λένε παράγοντες στο nextdeal.gr, οδηγεί σε απελπιστικές καταστάσεις παραδοσιακές εταιρίες που δεν αντέχουν άλλο και συνεχώς διαμαρτύρονται για τα εμπόδια που επιβάλλονται στην ανάπτυξή τους από μια ομάδα «εποπτευόντων» με πολλά ερωτηματικά για τη «γνώση» του αντικειμένου τους εξαιτίας του μακρόχρονου «κενού» εποπτείας… Με όσους εκπροσώπους εταιριών μίλησαν οι δημοσιογράφοι του Nextdeal όλοι ήταν δυσαρεστημένοι από το ύφος του ελεγκτικού μηχανισμού που αφήνει τις εταιρίες να λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους σε βάρος ανταγωνιστών τους. Υψηλόβαθμο στέλεχος ασφαλιστικής εταιρίας δήλωσε στο Nextdeal ότι πολλοί είναι δυσαρεστημένοι και από την παραπληροφόρηση ανώνυμων «δημοσιογράφων» που συγχέουν τη σκληρή πραγματικότητα με τη φημολογία και μελλοντολογία. Ουδέποτε ήταν ικανοποιημένοι από την στάση της εποπτικής αρχής του υπουργείου Ανάπτυξης και τη νέα εποπτεία.

Όλοι ζητούν ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ του τρόπου λειτουργίας της αγοράς που δίνει άνεση στον κακό ανταγωνισμό σε βάρος του πελάτη.

Όχι άλλες γροθιές στην ομπρέλα της ασφαλιστικής επιχείρησης!

nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση