GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χατζηδάκης για ΕΣΠΑ: Το βάρος στα προγράμματα επιχειρηματικότητας

Με τρεις βασικές παρεμβάσεις θα επιχειρήσει η κυβέρνηση την ποιοτική μετεξέλιξη του νέου ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το υπου...


Με τρεις βασικές παρεμβάσεις θα επιχειρήσει η κυβέρνηση την ποιοτική μετεξέλιξη του νέου ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το υπουργείο θα αξιοποιήσει τα διδάγματα από τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους σε σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή με κεντρικό άξονα τον περαιτέρω περιορισμό της γραφειοκρατίας.
Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε, επίσης, πώς το βάρος του σχεδιασμού για το νέο ΕΣΠΑ θα αφορά πλέον όχι τόσο τις υποδομές όσο τα προγράμματα επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας και τα κοινωνικά προγράμματα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη.
Αυξημένο θα είναι το μερίδιο που θα διαχειριστούν οι δεκατρείς περιφέρειες καθώς αυτό θα ανέλθει στο 35% από 22% που είναι σήμερα.
Ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται στον βασικό κορμό των χωρών που θα εγκριθεί το πρόγραμμά τους για τη νέα προγραμματική περίοδο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρόσθεσε ότι έχει αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο απώλειας χρόνου για την επένδυση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ καθώς, όπως ρητά αναφέρεται στο Νέο Γενικό Κανονισμό των διαρθρωτικών ταμείων, η επιλεξιμότητα των δαπανών ισχύει από την 1.1.2014. Για τον λόγο αυτόν έχει ληφθεί μέριμνα ώστε, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έγκρισης των προγραμμάτων, σημαντικά έργα που είναι επιλέξιμα για τη νέα προγραμματική περίοδο, να προχωράνε στην υλοποίησή τους προκειμένου να παράγουν έργο και δαπάνες.
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ζήτησε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τη νέα προγραμματική περίοδο και ο σχεδιασμός να ανταποκρίνεται ιδίως στην ανάγκη ανάσχεση της ανεργίας και την αντιμετώπιση της φτώχειας. «Είναι αναγκαιότητα ο καλύτερος δυνατός σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ», δήλωσε η κ. Ξηροτύρη-Αικατερινάρη.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος13 Φεβ 2014, 9:53:00 μ.μ.

    ΤΟΥΣ ΜΑΪΜΟΎ ΠΟΛΊΤΙΚΟΥΣ ΠΌΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΆΣΟΥΜΕ;

    Είμαι διαβητικός και ινσουλινοεξαρτώμενος...κάνω γύρω στης 90-100 μονάδες ινσουλίνη την ήμερα...εκτός τα άλλα...
    ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ συγνώμη κύριε ΖΑΝ ΚΟΕΝ..{ ΜΕ ΕΝΤΟΛΉ ΣΑΜΑΡΆ το έκανε;


    Εγκληματίας κατ' εξακολούθηση ο Άδωνις Γεωργιάδης γιατί σύμφωνα με την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 256 7 Φεβρουαρίου 2014 βάζοντας πλαφόν στους γιατρούς για την συνταγογράφηση μέσα στις παθήσεις ΑΜΕΑ τις οποίες εξαιρεί από το πλαφόν δεν συμπεριλαμβάνει τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι και ΙΙ!

    Όπως και ο Γ.Γ. του υπουργείου εργασίας κ. Κόκκορης που δεν συμπεριλαμβάνει τον διαβήτη τύπου Ι και ΙΙ(ένα αυτοάνοσο νόσημα που δεν πρόκειται πότε να γίνει καλά και ο ασθενής που έχει και επιπλοκές που οδηγούν στον θάνατο ταλαιπωρείται έως τον θάνατο του) στην λίστα με τις εξαιρέσεις των παθήσεων ΑΜΕΑ που θα περνούν από επιτροπές έτσι και ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν συμπεριλαμβάνει στην εξαίρεση του πλαφόν τον σακχαρώδη διαβήτη!

    Ο ανεπαρκής απαράδεκτος για να ικανοποιήσει την ΤΡΟΙΚΑ καταδικάζει μια κοινωνική ομάδα στην ανέχεια για να μην πάρει φάρμακα ώστε να μην μπορέσει να επιβιώσει!

    Τα φάρμακα του ζαχαρώδη διαβήτη και αναφέρομαι στην ινσουλίνη είναι πολύ ακριβά που αγγίζουν μηνιαία τα 300€, τι κάνει λοιπόν ο ανεπαρκής μνημονιακός εγκληματίας, λέει τους διαβητικούς να κάνουν έναν μαραθώνιο σε ανεύρεση γιατρού και όπου ο γιατρός έχει περάσει το πλαφόν να πάει στον επόμενο και επόμενο και στον επόμενο μέχρι να βρει γιατρό να του γράψει την ινσουλίνη που χρειάζεται για την επιβίωση του!

    Η κυβέρνηση έχει υπεξαιρέσει επιδόματα των ΑΜΕΑ που πάσχουν από ζαχαρώδη διαβήτη τύπου Ι και μέσα σε αυτούς είναι και ανήλικα παιδάκια ακόμα και 6 μηνών, για μήνες μέχρι να επανεξεταστούν από τα ΚΕΠΑ και έχει βάλει και επικίνδυνους να διαχειρίζονται την τύχη τους.

    Σε μια παρέμβαση ΠΑΛΙ Σαμαρά ευελπιστούν πλέον οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για να αποτρέψουν το εγκληματικό έργο των ανίκανων και ανεπαρκών που τους οδηγούν στον θάνατο και στην ανέχεια αντί να τους προσέχουν και να τους έχουν ως προτεραιότητα.

    ΔΕΝ είναι δύσκολο να απομακρύνεται τους ανεπαρκείς ΓΙΑΤΙ είναι και μαλάκες...Ευτυχώς που ΈΒΑΛΑΝ ΣΤΑΥΡΌ στης ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΑΓΩΡΑΣΩ ΜΠΡΟΚΕΣ ΝΑ ΣΤΑΥΡΟΣΩ
    ΤΑ ΑΠΟ-ΚΟΜΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΛΙΖΕΛΟΥ...ΆΝΤΕ ΓΑΜΙΘΗΤΑΙ ΡΕΕΕ..ΕΤΣΙ ΆΠΛΑ ΚΑΙ ΚΆΝΕΤΕ ΜΟΥ ΜΉΝΥΣΗ....ΟΥΣΤΤΤΤΤ ΧΑΜΟΥΡΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση