GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η επιστροφή στην Κερύνεια δεν είναι ξεγραμμένη υπόθεση

Η επιστροφή στην Κερύνεια δεν είναι ξεγραμμένη υπόθεση, είναι εθνική προτεραιότητα και εφικτός εθνικός στόχος, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδ...


Η επιστροφή στην Κερύνεια δεν είναι ξεγραμμένη υπόθεση, είναι εθνική προτεραιότητα και εφικτός εθνικός στόχος, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ύστερα από συνάντησή του με το...

Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Κερύνειας.

O κ. Νεοφύτου ανέφερε πως αυτός είναι ένας στόχος «που οφείλουμε να εξασφαλίσουμε προκειμένου να ξαναριζώσουμε στους τόπους μας, με αξιοπρέπεια και σεβασμό, σε ολόκληρη την Κύπρο».

«Έφθασε η ώρα με ειλικρίνεια να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας, έχοντας υπόψη ότι για να πετύχουμε τον εθνικό στόχο για επανένωση του τόπου μας αυτό πρέπει να προέλθει μέσα από ένα συμβιβασμό», πρόσθεσε.

Μόνο έτσι, συνέχισε, θα υπηρετήσουμε το όραμα για την επανένωση, θα υπηρετήσουμε το όραμα για μια καλύτερη Κύπρο.

Είπε πως άκουσαν με προσοχή το Δήμαρχο της Κερύνειας «να λέει και να τονίζει ότι έχουμε σπαταλήσει τόνους μελάνι για να συζητούμε το τί καθένας απεργάζεται εναντίον μας και εναντίον του τόπου μας, αλλά δεν συζητήσαμε ποτέ τί μπορούμε εμείς να κάνουμε για τον τόπο μας».

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως σημείωσε την υπευθυνότητα τόσο του Δημάρχου όσο και των Δημοτικών Συμβούλων της Κερύνειας, οι οποίοι, όπως ανέφερε «υπερβαίνουν με πολλή πατριωτισμό αλλά και με μεγαλοσύνη τα όσα καθημερινά χωρίζουν το λαό μας, τα διχαστικά του πολιτικού διαλόγου, θέτοντας ως εθνική προτεραιότητα το μοναδικό στόχο του εθνικού μας αγώνα, το στόχο της επιστροφής στην Κερύνεια, κάτω από συνθήκες σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Ο Δήμαρχος Κερύνειας Γλαύκος Καριόλου ευχαρίστησε για την ευκαιρία που τους δόθηκε να επανατονίσουν με έμφαση την απόφαση των Κερυνειωτών, το στόχο προτεραιότητας, να επιστρέψουν στην Κερύνεια.

«Ακούσαμε με προσοχή τις θέσεις του ΔΗΣΥ όσον αφορά την επιστροφή μας στην Κερύνεια κάτω από συνθήκες ευρωπαϊκού κεκτημένου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε.

Εκτιμούμε, συνέχισε, ότι θα υπάρχει συνέχεια στην πληροφόρηση. Προσπαθούμε να έχουμε ακριβείς πληροφορίες όσον αφορά την εξέλιξη των συνομιλιών, ούτως ώστε να μπορούμε έγκαιρα να τοποθετούμαστε, ανέφερε.

Ο κ. Καριόλου επανέλαβε πως ο Δήμος Κερύνειας χαιρετίζει την έναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, σημειώνοντας πως «δίδεται ξανά μια ευκαιρία».

«Εμείς ως Κερυνειώτες έχουμε καθήκον να παρακολουθούμε και να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια η οποία οδηγεί πίσω στην Κερύνεια», υπογράμμισε.

Ευελπιστούμε, κατέληξε, «ότι θα έχουμε συνεχή επαφή ούτως ώστε να γνωρίζουμε με μεγάλη ακρίβεια τι ακριβώς αποφασίζεται κατά τη διάρκεια των συνομιλιών».

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, ο βουλευτής Κερύνειας του κόμματος Μάριος Μαυρίδης και η Επαρχιακή Γραμματεία ΔΗΣΥ Κερύνειας.

alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση