GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άδωνις Γεωργιάδης: Η μεταρρύθμιση στην υγεία προχωρά κανονικά

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την μεταρρύθμιση στην πρωτοβ...


Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Η διαδικασία της μεταρρυθμίσεως στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εξελίσσεται πολύ καλά. Ήδη τα Πολυϊατρεία έχουν σχεδόν όλα παραδοθεί πλην –μετρημένων- 3-4 εξαιρέσεων, τα οποία θα παραδοθούν και αυτά. Οι γιατροί βγήκαν ήδη σε διαθεσιμότητα και όλο το υπόλοιπο προσωπικό. Ήδη από σήμερα έχουν δοθεί και όλες οι διαπιστωτικές πράξεις και μετρά η προθεσμία των επτά ημερών για να δηλώσουν οι γιατροί αν θέλουν να έρθουν μαζί μας στο δημόσιο σύστημα ή όχι. Άρα όλα εξελίσσονται βάσει χρονοδιαγράμματος.
Στο πλαίσιο αυτό, καλέσαμε σήμερα την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και τις επόμενες ημέρες θα δούμε και την Κ.Ο. της ΝΔ, για να τους ενημερώσουμε για τα σχέδια των υπουργικών αποφάσεων που ετοιμάζουμε προς εκτέλεση του Νόμου. Μόλις έχουμε έτοιμες τις αποφάσεις, περίπου στις αρχές της άλλης εβδομάδος, θα τις παρουσιάσουμε και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής έτσι ώστε να είναι ενήμερα όλα τα κόμματα για το τι πρόκειται να κάνουμε. Το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί ακριβώς. Σε 30 ημέρες τα Πολυϊατρεία θα ανοίξουν».
Εκ μέρους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε: «Εκείνο το οποίο συζητήθηκε είναι να γίνει το ταχύτερο δυνατόν η εφαρμογή του νόμου, ούτως ώστε να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών, αυτό είναι το βασικό. Ότι δηλαδή, με την εφαρμογή του νόμου θα πρέπει οι πολίτες να εξυπηρετούνται καλύτερα. Αυτό θα γίνει με την ταχύτερη εφαρμογή του νόμου. Το δεύτερο που συζητήθηκε, μεταξύ των άλλων, γιατί θα ακολουθήσει γραπτή ανακοίνωση, είναι ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως κατά γράμμα ο νόμος, ότι ουδείς γιατρός θα απολυθεί. Με απλά λόγια, όσοι γιατροί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, θα κάνουν συμβάσεις προσωπικές με τον ΕΟΠΥΥ. Έτσι και οι γιατροί πρέπει να είναι ευχαριστημένοι, γιατί χωρίς ευχαριστημένους γιατρούς δεν υπάρχει κανένα σύστημα υγείας, αλλά και οι πολίτες περισσότερο ευχαριστημένοι όταν εξυπηρετούνται καλύτερα. Και όλα αυτά βεβαίως θα τα παρακολουθήσουμε, ούτως ώστε να μην μείνουν στα λόγια αλλά να υλοποιηθούν στην πράξη».
Πηγή: www.protothema.gr

3 σχόλια

  1. ΚΑΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ;

    Της παράκρουσης γίνεται. Όλη μέρα ακούω για τις αποκαλύψεις των συγκλονισμένων Γερμανών γιατρών που δήλωσαν ότι «θυμίζουμε Ιράκ». Κι άντε, η «Εφημερίδα των Συντακτών» καλά έκανε και δημοσίευσε το θέμα. Οι υπόλοιποι γιατί συγκλονιστήκαμε;

    Ρε οι άνθρωποι δεν περιέγραφαν τι είδαν στην Αιθιοπία ή στο Σουδάν ώστε να δικαιολογείται ένας … συγκλονισμός. Τη δική μας ζωή περιγράφουν. Δηλαδή αδυνατούμε να συγκλονιστούμε με ό,τι βιώνουμε και περιμένουμε να το μάθουμε από Γερμανούς γιατρούς σήμερα ή Άγγλους πυροσβέστες αύριο; Πάμε καλά;

    Είναι σαν να μην αντιλαμβάνεται την πείνα του το σκελετωμένο παιδί στη Σομαλία, αλλά να συγκλονίζεται ξαφνικά αν διαβάσει άρθρο για την πείνα του στους New York Times. Δηλαδή για πόσο καιρό ακόμη θα αποφεύγουμε τις ευθύνες μας απέναντι στο ένστικτο επιβίωσης που το προδίδουμε καθημερινά;

    Δε βλέπουμε κάποιο έργο στον κινηματογράφο και όταν τελειώσει θα βγούμε με βουρκωμένα μάτια. ΕΜΕΙΣ παίζουμε στο έργο αυτό που συγκλονίζει τους άλλους. Το δικό μας σενάριο είναι το θρίλερ των υπόλοιπων. Τι κατάντια είναι αυτή που μας δέρνει;

    Ανεχόμαστε τον Άδωνη Γεωργιάδη να ζητά «συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία, λόγω του κλεισίματος του ΕΟΠΥΥ» ρίχνοντας όμως τις ευθύνες για αυτή την ταλαιπωρία στους γιατρούς επειδή σύμφωνα με τον υπουργό «οι γιατροί που απεργούν κατέστησαν αυτή τη διαδικασία αναπόφευκτη».

    Ο υπουργός δε φταίει ποτέ και για τίποτα. Κι όταν το διάστημα του μήνα, μέσα στο οποίο υποσχέθηκε ότι θα λυθούν τα προβλήματα, θα κυλήσει σαν νεράκι δίχως να έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο και το θέμα του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας θα ξεχαστεί όπως τόσα και τόσα άλλα, απλώς επειδή ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ να ξεχνάμε, θα βρει νέους «εχθρούς των πολιτών».

    Κι αυτοί οι νέοι «εχθροί» που θα ανακαλύψει ο Άδωνις Γεωργιάδης, μπορεί να είναι το ΕΚΑΒ, για παράδειγμα. Και θα το κλείσει για ένα μήνα. Και θα πει «Τι να το κάνετε το ασθενοφόρο; Πάρτε ταξί να ενισχυθεί κι αυτός ο κλάδος που τόσο δοκιμάζεται από την κρίση». Κι εμείς θα το δεχτούμε. Εκτός κι αν μας ενημερώσουν τίποτα Γερμανοί γιατροί ότι αυτό είναι τραγικό, οπότε θα συγκλονιστούμε για ένα 12ωρο, πριν ξαναπέσουμε στο λήθαργο, τη μοιρολατρία και την αυτοενοχοποίηση.

    Το ότι πτωχεύσαμε ως χώρα τελικά είναι το λιγότερο. Το ότι μάλλον έχουμε σταματήσει να αναπνέουμε ως άνθρωποι είναι το χειρότερο. Ελπίζω κάποιοι Γερμανοί ιατροδικαστές να μας το ανακοινώσουν για να συγκλονιστούμε...

    ΜΑΥΡΊΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΆΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΣ...ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΆΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΛΈΝΕ ΜΑΣ ΨΉΦΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα φύγετε...

    Και βέβαια, δεν εννοούμε από την κυβέρνηση και την εξουσία..

    Αλλά δεν θα φύγετε..Είναι βέβαιο.
    Δεν θα σας αφήσουμε..
    Όχι, μετά τόσα εγκλήματα!
    Τόσον πόνο, οδύνη, τόση απελπισία, τέτοια καταστροφή..Δεν είναι δίκαιο.Για τα θύματά σας. Για τα παιδιά μας. Για...
    την χώρα..Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.

    Δεν θά ΄βρουν ησυχία οι ψυχές όσων χιλιάδων αυτοκτόνησαν. Τόσων χιλιάδων που δολοφονήσατε. Όσων τις ζωές καταστρέψατε. Των νέων που στείλατε εξορία, για μιά θέση στον ήλιο..
    Δεν θά ΄βρει Νέμεσιν η Ύβρις που τόσα χρόνια διαπράξατε.

    Δεν θα φύγετε.
    Θα σας κρατήσουμε εδώ, κοντά μας. 'Εστω και με το ζόρι!Όχι, δεν σας αγαπάμε. Σας μισούμε! Θα θέλαμε να σας λιώσουμε σαν σκουλήκια!


    Αλλά δεν θα το κάνουμε!
    Θα μείνετε εδώ για να σας δικάσουμε.Τίμια. Δίκαια. Δημοκρατικά.

    Με πραγματικά και καταλυτικά στοιχεία εναντίον σας.

    Με όλον τον Ποινικό και τον Αστικό Κώδικα απέναντί σας.

    Συν το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας για παράβαση και κατάλυση του Συντάγματος, αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος, και παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας.


    Θέλουμε να σας δούμε να σαπίζετε στην φυλακή.

    Αφού μας στερήσατε όλα τα άλλα όνειρα, αυτό είναι το μόνο που μας έμεινε...Θα το κάνουμε αληθινό!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Τζένη θα παρηγορεί τη Βίκη σε λίγο άθλιο υποκείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση