GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε ηλικιωμένους κερνώντας τους… χυμό

Εγκληματική ομάδα που λήστευε ηλικιωμένους εξαρθρώθηκε από άντρες της ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα, η ομάδα διέπραττε συστηματικά ληστε...

Εγκληματική ομάδα που λήστευε ηλικιωμένους εξαρθρώθηκε από άντρες της ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα, η ομάδα διέπραττε συστηματικά ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων με τη χρήση υπνωτικών ουσιών και ως μέλη της συνελήφθησαν συνολικά τέσσερεις ημεδαποί Ρομά, τρεις γυναίκες ηλικίας 35, 40 και 42 ετών αντίστοιχα και ένας 40χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατ” εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, πλαστογραφία και παραβάσεις του νόμου «Περί ναρκωτικών».

Αξίζει να σημειωθεί πως από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί σαράντα τρεις ληστείες, τελεσμένες και απόπειρες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και σε επαρχιακές πόλεις όπως στην Καλαμάτα, την Πρέβεζα, το Βόλο, τη Λιβαδειά, την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες είτε επισκέπτονταν ηλικιωμένους, είτε με διάφορα προσχήματα τους προσέγγιζαν στον δρόμο και τους οδηγούσαν και πάλι στα σπίτια τους. Μάλιστα, για να κερδίζουν την εμπιστοσύνη τους και να τους επιτρέπουν την είσοδο στα σπίτια, εμφανιζόντουσαν με διάφορες ιδιότητες. Συνήθως, προσποιούνταν τους υπαλλήλους αλυσίδων super market, πολυκαταστημάτων ή διαφημιστικών εταιρειών, οι οποίοι διαφήμιζαν χυμούς ή άλλα προϊόντα ή προσέφεραν δώρα από δήθεν διαγωνισμούς.

Για να επιβεβαιώσουν τις ιδιότητες που επικαλούνταν και να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο χώρο, χρησιμοποιούσαν και άλλα τεχνάσματα. Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα σπίτια, συνομιλούσαν τηλεφωνικά, μέσω κινητού, με τους συνεργούς τους, οι οποίοι υποδύονταν τους προϊσταμένους τους. Προέτρεπαν μάλιστα τους παθόντες να συνομιλήσουν και οι ίδιοι με αυτούς προκειμένου να πεισθούν να δοκιμάσουν το προϊόν.

Σε αρκετές περιπτώσεις, εμφανίζονταν ως κοινωνικοί λειτουργοί ή απεσταλμένοι μοναστηριών ή ως άτομα που ενδιαφερόντουσαν για αγγελίες που είχαν δημοσιοποιήσει οι ηλικιωμένοι. Εντός των οικιών, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, έριχναν υπνωτικές ουσίες στο νερό ή στον καφέ των παθόντων ή στους χυμούς που διαφήμιζαν.

Στη συνέχεια και ενώ οι παθόντες βρίσκονταν υπό την επήρεια των υπνωτικών, οι δράστες τους εκμαίευαν την ακριβή θέση όπου φύλασσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και λοιπά ήδη αξίας. Όταν έχαναν τις αισθήσεις τους, με τη συνδρομή των συνεργών τους, που εισέρχονταν στην οικία, αφαιρούσαν τα παραπάνω είδη. Επιπλέον, ερευνούσαν και τους λοιπούς χώρους των σπιτιών, ενώ αφαιρούσαν και τα κοσμήματα που έφεραν πάνω τους οι παθόντες.

Σημειώνεται ότι για να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών και τη συσχέτιση των υποθέσεων, τα μέλη της ομάδας χωρίζονταν σε υποομάδες και διέπρατταν ληστείες, με τον ίδιο τρόπο, ταυτόχρονα, σε διαφορετικές περιοχές ανά τη χώρα.

Στην κατοχή των κατηγορουμένων, καθώς και σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δύο πλαστικά φιαλίδια που περιέχουν ροζ υγρό, έξι δισκία υπνωτικών χαπιών σε συσκευασία των 3mg, πενήντα υπνωτικά χάπια, δισκίο σε συσκευασία των I50mg, επτά κάψουλες σε συσκευασία, το χρηματικό ποσό τον 862 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, δύο δαχτυλίδια, σταυρός και ρολόι χειρός, καθώς και διάφορα έγγραφα και σημειώσεις.

Από τις ληστείες αποκόμισαν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, κοσμήματα και τιμαλφή απροσδιόριστης μέχρι στιγμής αξίας, χρυσές λίρες, συσκευές κινητών τηλεφώνων, πιστωτικές κάρτες κ.ά. Όσοι πολίτες έχουν πέσει θύματα ληστειών με τη μεθοδολογία αυτή μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο τηλέφωνο 210-6476541.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση