GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θέμα ημερών η άρση της επίταξης των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες

Την εκτίμηση ότι στο άμεσο χρονικό διάστημα «ενδεχομένων και εντός των επομένων ημερών» θα αρθεί η επίταξη των εργαζομένων στ...

Την εκτίμηση ότι στο άμεσο χρονικό διάστημα «ενδεχομένων και εντός των επομένων ημερών» θα αρθεί η επίταξη των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες εξέφρασε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το θέμα της επιστράτευσης πρέπει να λυθεί. Είναι γεγονός ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση εξετάζει την άρση της επίταξης των εργαζομένων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο υφυπουργός Μεταφορών παραδέχθηκε πως «είναι πολύ άβολη η θέση του» να απαντά σε μια τέτοια επερώτηση, δεδομένου ότι και ο ίδιος προέρχεται από το συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ επικαλέστηκε και την καλή συνεργασία που έχει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Μετρό της Αθήνας, παρά την απαγόρευση της απεργίας τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξαν την επερώτησή τους με αιτιάσεις ότι η πολιτική επιστράτευση παραβιάζει τους νόμους του κράτους, το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα, καθώς και με σκληρές αιτιάσεις για κυβερνητική προσφυγή στον αυταρχισμό.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο είχε τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2013 μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά της διαθεσιμότητας.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση