GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα πρωτιά του ΑΤΕΙ/Θ στη διεθνή αξιολόγηση

Η δημοσίευση της νέας λίστας για το 2014 της διεθνούς αξιολόγησης webometrics τοποθετεί το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο καλύτερο...


Η δημοσίευση της νέας λίστας για το 2014 της διεθνούς αξιολόγησης webometrics τοποθετεί το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο καλύτερο 8,9% της παγκόσμιας κατάταξης και εκ νέου...
στην 1η θέση μεταξύ όλων των ΤΕΙ της χώρας ενώ συγχρόνως βρίσκεται σε ανώτερη θέση από έξι Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η επανάληψη αυτής της πρωτιάς για δεύτερη συνεχή χρονιά οφείλεται στις αδιάκοπες προσπάθειες των καθηγητών, του προσωπικού και των φοιτητών του και αποτελεί απόδειξη της ακαδημαϊκής ποιότητας που διέπει το ΑΤΕΙ-Θ. Στο Ίδρυμα λειτουργεί Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας, η δράση της οποίας στοχεύει στη διασφάλιση και διατήρηση της ποιότητας του ακαδημαϊκού και διοικητικού παρεχόμενου έργου. Παράλληλα η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Ιδρύματος ενισχύει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και προωθεί τη σύνδεση του ΑΤΕΙ-Θ με την αγορά εργασίας.

Οι διεθνείς συνεργασίες και οι ερευνητικές συνέργειες που έχει αναπτύξει με άλλα Ιδρύματα κατάφεραν να το εδραιώσουν πλέον σε μια από τις κορυφαίες ακαδημαϊκές θέσεις.

Το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ικανότητα παραγωγής υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκού αποτελέσματος. Είναι όμως αναγκαίο και η πολιτεία να επιβραβεύει έμπρακτα τα Ιδρύματα που αριστεύουν, επενδύοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην κοινωνία της γνώσης.

1 σχόλιο

  1. Παιδιά σόρυ που σας το "χαλάω" αλλά για να ξέρουμε τι διαβάζουμε:

    η εν λόγω λίστα (webometrics) μετράει ΚΥΡΙΩΣ την παρουσία του ιδρύματος στο web. ΔΕ μετράει την ποιότητα της διδασκαλίας ή της έρευνας π.χ. Για αυτά υπάρχουν άλλες έγκριτες και διεθνώς αποδεκτές λίστες όπως η λίστα της Σαγκάης, και αυτή του timeshighereducation, στις οποίες γενικά η Ελλάδα "πατώνει" (οι λόγοι για αυτό πολλοί).

    Πάντως η ψηλή κατάταξη στη webometrics δεν είναι κακό πράγμα, αλλά σίγουρα δε σημαίνει και πολλά πράγματα για την ποιότητα του ιδρύματος ως προς αυτά που προσφέρει στο φοιτητή και στην επιστήμη γενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση