GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μπάρτσα

Τα ματς κερδίζονται από την άμυνα, λένε οι προπονητές, όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ο Παναθηναϊκός ...


Τα ματς κερδίζονται από την άμυνα, λένε οι προπονητές, όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Ο Παναθηναϊκός περιόρισε την Μπαρτσελόνα στους 63 πόντους όμως τα λάθη του (20) και κυρίως η αστοχία του (41% δίποντα, 34% τρίποντα) ήταν οι παράγοντες που τον οδήγησαν στη δεύτερη του ήττα (58-63) στη φάση των «16» της διοργάνωσης.
Οι «πράσινοι» δεν τα κατάφεραν στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, κόντρα στους Καταλανούς για την πέμπτη αγωνιστική του Top 16 και έτσι πλέον βρίσκονται στο 3-2. Αήττητη παρέμεινε η ομάδα του Πασκουάλ που πλέον είναι το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του Ε’ ομίλου.
Από 13 πόντους είχαν για το «τριφύλλι» Λάσμε και Διαμαντίδης. 17 ο Χουέρτας για τους «μπλαουγκράνα» και 14 ο Παπανικολάου.
Το ματς
Με… σκορ και θέαμα
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο ΟΑΚΑ με τον Λάσμε (2-0) η αμυντική δυσλειτουργία τους όμως -ειδικά στο ζωγραφιστό- αλλά και η αστοχία του στην άλλη πλευρά του γηπέδου επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα να τρέξει σε τρία λεπτά σερί 10-0 και να προηγηθεί με οκτώ, 2-10. Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε, λίγο αργότερα, το τρίποντο του Χουέρτας το οποίο έφερε τους Καταλανούς στο +11 (4-15). Οι «πράσινοι» έσφιξαν την άμυνά τους στην πορεία και παρά την προσπάθεια του… Χουέρτας που ήταν το κλειδί για την «Μπάρτσα», κατάφεραν με κρεσέντο από τα 6,75μ. όχι μόνο να ξεσηκώσουν τον κόσμο στις κερκίδες αλλά και να πάρουν ξανά κεφάλι στο σκορ (23-22) λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Όλεσον πάντως ήταν αυτός που με λέι απ διαμόρφωσε το σκορ της περιόδου, 23-24.
Τα λάθη… πληρώνονται
Νέο… μπλακ άουτ για το «τριφύλλι» και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Χωρίς καλάθι για σχεδόν τέσσερα λεπτά οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν το σόου τους από την περιφέρεια και με σερί 10-0 ξαναέχτιζαν διαφορά 11 πόντων, 23-34. Σημάδια… ανάκαμψης για το «τριφύλλι» με το θεαματικό κάρφωμα του Μπράμου μπροστά στον Τόμιτς να κάνει το 27-34. Το τρίποντο με ταμπλό του Λόρμπεκ όμως, αλλά και αυτό του Παπανικολάου που ακολούθησε σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη (6) των «πράσινων» έφεραν το σκορ ακόμα και στο +13 για τους Καταλανούς (29-42), ενώ οι γηπεδούχοι οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο -12 (32-44). Κι όλα αυτά με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο να μένει στο… μηδέν στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.

Με όπλο την άμυνα
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε ορεξάτος στο παρκέ κρατώντας χωρίς καλάθι τους Ισπανούς για 4’30’’. Παράλληλα φόρτωσε με τρία φάουλ τον Ναβάρο ο οποίος κάθισε στον πάγκο και με επτά αναπάντητους πόντους μείωσε στους πέντε, 39-44. Τα εύκολα λάθη των «πράσινων», το κακό ποσοστό στα δίποντα (43% με 10/23) και η έλλειψη συγκέντρωσης όμως τους ξαναέφερε στο -9 (39-48). Την… παρτίδα έσωσαν στο φινάλε οι καλές άμυνες (8 πόντοι για την Μπαρτσελόνα) και το τρίποντο του Διαμαντίδη με το οποίο οι γηπεδούχο μείωσαν σε 47-52.
Έκανε ό,τι μπορούσε… για να χάσει
Η πίεση συνεχίστηκε με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να μειώνει στους τέσσερις (51-55). Άμεση απάντηση από τον Μαρσελίνιο Χουέρτας ο οποίος με δύο συνεχόμενα καλάθια του έδωσε ανάσες στην ομάδα του Πασκουάλ (51-59). Οι καλές άμυνες των «πράσινων» του έδωσαν αρκετές ευκαιρίες στη συνέχεια να γυρίσει το παιχνίδι η αστοχία του όμως και το… θολό μυαλό στην επίθεση δεν τον βοήθησαν. Τα λάθη συνεχίστηκαν, τα σουτ δεν έμπαιναν και έτσι η ήττα ήρθε επόμενα για το «τριφύλλι»,
Τα δεκάλεπτα: 23-24, 32-44, 47-52, 56-63

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5 (5 ριμπάουντ), Κάρι 3 (1), Μπατίστ, Φώτσης 9 (3), Ούκιτς 2, Λάσμε 13 (8 ριμπάουντ), Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 13 (5 ασίστ), Γκιστ, Ματσιούλις 11 (3)
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόρσι 4, Σάδα 4, Χουέρτας 17 (2), Αμπρίνες 2, Ναβάρο 1, Παπανικολάου 14 (2), Όλεσον 5 (1), Λόρμπεκ 7 (1), Νάχμπαρ 5 (5 ριμπάουντ), Τόμιτς 4
Πηγή: Sport-fm.gr

1 σχόλιο

  1. Τι δεν πήρε καμιά 100 φάουλ να βαράει βολές μέχρι αύριο?
    Κακό πράγμα οι ξένοι διαιτητές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση